Machiels vierde in eerste race van 2024, overwinning voor Car Collection Motorsport

Het nieuwe raceseizoen 2024 werd het afgelopen weekend op gang getrokken tijdens de Hankook 6H Abu Dhabi dat deel uitmaakt van de 24H Series en die eerste race van het jaar werd gewonnen door de #96 Car Collection Motorsport Porsche 911 GT3 R met Dennis Marschall, Loek Hartog en Dustin Blatter aan het stuur.

Vierde algemeen en bijgevolg ook vierde in de klasse GT3 werd onze landgenoot Jef Machiels in de #99 Audi R8 LMS evo II.

Ook Mathieu Detry slaagde er met zijn teamgenoten net niet in om een podiumplaats te behalen. Detry werd eveneens vierde in de #21 HAAS RT Audi R9 LS GT3 evo II in de klasse GT3 AM wat goed was voor een achtste plaats algemeen.

Het Belgische Mühlner Motorsport raakte met de #921 Porsche 911 GT3 Cup (992) niet verder dan een negende plaats in hun klasse en werd 23ste algemeen.

Ook in de klasse 992 AM reed een landgenoot mee. Benjamin Paque deed het samen met zijn teamgenoten in de #908 SebLaJoux Racing by DUWO Racing Porsche 911 GT2 Cup (992) maar werd er voorlaatste en 24ste algemeen.

In de klasse GT4 werd landgenoot Fabian Duffieux samen met Docker en Krapivtsev tweede in de klasse (van de vier en 26ste algemeen) en dit in de #438 AGMC Racing Team by Simpson Motorsport BMW M4 GT4. Eveneens vier wagens die de finish haalden in de klasse TCE (TCR, TCCR, TCX en TC) met voorop het Belgische AC Motorsport dat eerste werd met de #188 Audi RS3 LMS TCR (29ste algemeen)

De tweede race in de 24H Series, de Hankook 24H Dubia, is al voor volgend weekend.

(foto’s met dank aan 24H Series)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws