Brussels Auto Show 2024 sluit eerste editie af met 122.000 bezoekers

De eerste editie van Brussels Auto Show, die plaatsvond van 17 t/m 21 januari, was een buitengewoon succes waarbij maar liefst 122.000 bezoekers werden verwelkomd. Met 6 indrukwekkende paleizen en een totale oppervlakte van 60.000 vierkante meter, overtrof het evenement alle verwachtingen en vestigde het zich als het grootste auto-evenement in de Benelux.

Meer dan 400 voertuigen, waaronder auto’s, motoren en trucks uit privécollecties en van gepassioneerde autobezitters, schitterden op de beursvloer. De primeur van de ‘Car Catwalk’, een verhoogd podium van 1,5 meter hoog en 80 meter lang in Paleis 5, bood bezoekers de unieke kans om topstukken rijdend te bewonderen. Speciale gasten, waaronder de Britse supercar-vlogger Shmee150, de Nederlandse YouTuber Enzo Knol en de Belgische POG, voegden een extra dimensie toe aan de ervaring door hun eigen supercars mee te brengen.

Gedurende de week werden diverse mobiliteitscongressen gehouden, terwijl de andere dagen in het teken stonden van het ontdekken van mobiliteit, laadsystemen en de nieuwste technologische ontwikkelingen, naast de focus op de autopassie. E-Sports, gaming en lifestyle kregen op alle dagen ook ruime aandacht.

Het succes van Brussels Auto Show 2024 onderstreept de groeiende belangstelling voor auto-evenementen bij diverse lagen van de bevolking, van jong tot oud. De organisatie kijkt al uit naar de volgende editie van Brussels Auto Show van 15 tot en met 19 januari 2024.

RalllyandRaces fotografen Gio en Bert trokken afgelopen woensdag, tijdens de openingsdag, al naar de Brussels Auto Show. Een album van de eerste editie van de BAS 2024 kan u weldra op onze fotosite bekijken of al op onze facebookpagina.

(foto boven met dank aan BAS 2024)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws