Goodwood kondigt thema van 2024 Festival of Speed aan

Goodwood is verheugd aan te kondigen dat het thema voor het 2024 Festival of Speed presented by Mastercard ‘Horseless to Hybrid – Revolutions in Power’ zal zijn, waarmee de essentie van onze liefdesaffaire met motorsport wordt gevierd. Vanaf het ontstaan van de georganiseerde competitie, 130 jaar geleden, met de Paris-Rouen Trial van 1894, is de zoektocht naar snelheid hand in hand gegaan met ontwikkelingen op het gebied van motoren, aandrijving en vermogen. Het 2024 Festival of Speed viert de vele opwindende ontwikkelingen die ons hebben gebracht waar we nu zijn en kijkt naar welke nieuwe ideeën ons in de toekomst kunnen brengen.

De deelnemerslijst voor dat evenement in Parijs-Rouen, op zondag 22 juli 1894, bevatte voertuigen die werden aangedreven door van alles, van stoom, benzine en elektriciteit tot zwaartekracht, perslucht en hydrauliek. Dit geeft aan dat er in de beginjaren van de ‘paardloze koets’ geen consensus was over de beste krachtbron. Na een eeuw die gedomineerd werd door de interne verbrandingsmotor, bevinden we ons opnieuw op een kruispunt, met elektrische, waterstof-, hybride en duurzame brandstoffen die allemaal potentiële oplossingen bieden voor een groenere toekomst. Naast het feit dat we ons herinneren hoe ver de auto- en motorsportindustrie in de afgelopen 130 jaar is gekomen, zal ‘Horseless to Hybrid’ vooral vooruitkijken naar wat er komen gaat. Dit thema komt terug in het hele evenement, van de auto’s en coureurs op de beroemde heuvel van Goodwood tot de meeslepende ervaringen in Future Lab, gepresenteerd door Randox, waar de meest innovatieve nieuwe technologie wordt tentoongesteld.

Het Festival of Speed is al lange tijd een voorvechter van opkomende technologieën. In 2023 verwelkomden we viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel die met zijn ex-Nigel Mansell Williams FW14B uit 1992 en ex-Ayrton Senna McLaren MP4/8 uit 1993 op duurzame brandstof reed. Vettel bracht zijn ‘Race Without Trace’-campagne naar Goodwood, waarmee hij het gebruik van alternatieve brandstoffen door zowel de motorsportindustrie als de rest van de wereld aanmoedigt. In 2024 zal de Goodwood Revival dienen als een mijlpaal in de motorsportgeschiedenis, omdat het hele weekend van historische races zal plaatsvinden op duurzame brandstof. Het thema voor het Festival of Speed van dit jaar benadrukt Goodwood’s toewijding aan de toekomst van mobiliteit tijdens de belangrijkste motorsport evenementen.

Naast dit centrale thema markeert het Festival 2024 een aantal andere belangrijke verjaardagen. We herdenken de onvergelijkbare Niki Lauda, in het jaar waarin hij zijn 75e verjaardag zou hebben gevierd, evenals 50 jaar sinds zijn eerste grand prix-overwinning en 40 jaar sinds de laatste van zijn drie wereldkampioenschappen. We zullen ook het legendarische Shadow team eren, 50 jaar nadat ze het laatste Can-Am kampioenschap wonnen, en Joest Racing, 40 jaar na hun eerste Le Mans overwinning, met nog veel meer festiviteiten die in de komende maanden zullen worden aangekondigd.

De hertog van Richmond: “Met het thema van dit jaar – ‘Horseless to Hybrid – Revolutions in Power’ – staan we niet alleen stil bij het verleden, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst van de autosport en autotechnologie, zowel hier op Goodwood als daarbuiten. Onze automotive partners zullen hun allernieuwste modellen laten zien met een aantal debuten en onthullingen tijdens het evenement, naast optredens van legendarische motorsportteams uit de disciplines Formule 1, MotoGP, WEC, WRC, Extreme E en Formule E, terwijl we doorgaan met het tonen van een aantal van de nieuwste innovaties in Future Lab, als Goodwood blijft pleiten voor de toekomst van mobiliteit en unieke verhalen samenbrengt.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws