Goodwood: de vier nieuwe House Captains voor de Members’ Meeting

Op de 81e Members’ Meeting vindt een wisseling van de wacht plaats in de jaarlijkse strijd om het House Shield. De nieuwe House Captains zijn wereldkampioen toerwagens Andy Priaulx (Aubigny), negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen (Darnley), drievoudig Brits kampioen toerwagens Gordon Shedden (Methuen) en IndyCar-kampioen Dario Franchitti (Torbolton).

Andy Priaulx, die vaak deelneemt aan de belangrijkste motorsport evenementen van Goodwood, won dit jaar de RAC TT Celebration tijdens de Revival en werd tweede in de Gerry Marshall Trophy tijdens de 80e Members’ Meeting, terwijl de nieuwe House Captain Gordon Shedden als derde over de finish kwam. Tom Kristensen en Dario Franchitti hebben in de loop der jaren ook op het historische circuit gereden, waarbij Kristensen derde werd in de St Mary’s Trophy tijdens de 2023 Revival. Franchitti, die zowel op als naast het circuit betrokken was, onthulde de T.33 Spider van Gordon Murray Automotive op de 80e Members’ Meeting, samen met professor Gordon Murray en de hertog van Richmond.

De House Games, een vaste favoriet onder bezoekers, zijn een steunpilaar geworden van de moderne Members’ Meeting. De Members en Fellows van de Goodwood Road Racing Club behoren elk tot een van de vier huizen en vinden plaats rondom het evenement en niet alleen op het circuit. De huizen – waarvan alle titels teruggaan tot het landgoed – zijn Aubigny, dat afstamt van de Franse titel ‘The Duke of Aubigny’ van de hertog van Richmond, Darnley en Metheun, die beide afstammen van de Schotse titels van de hertog van Richmond en Torbolton, dat afstamt van ‘Baron Methuen of Torbolton’. Leden en Fellows kunnen deelnemen aan activiteiten zoals croquet, schapendrijven en het felbevochten touwtrekken om punten te winnen voor hun huizen, waarbij het winnende huis aan het eind van het weekend het schild mee naar huis neemt.

In 2024 is het tien jaar geleden dat Goodwood de Members’ Meeting nieuw leven heeft ingeblazen en de 81e bijeenkomst is de perfecte gelegenheid voor de overdracht van de House Captains. Meer informatie over het House Shield en de spellen die volgend jaar tijdens de Members’ Meeting worden aangeboden, vind je op de website van Goodwood.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws