Bernard Degroote naamsponsor van de Monteberg Rally

Club Superstage, organisator van de Ardeca Ypres Rally, werkt hard aan de voorbereiding van zijn eerste evenement van het seizoen, de Monteberg Rally. Vanaf dit jaar verbindt Bernard Degroote, de specialist in industriële bevloeringen uit Passendale (Zonnebeke) zijn naam aan de Monteberg Rally. De 52ste Bernard Degroote Monteberg Rally zal op zondag 5 mei verreden worden.

Bernard Degroote heeft al langer nauwe banden met Club Superstage. Jarenlang was de specialist in betonwerken en polierbeton hoofdsponsor van de Ypres Historic Rally. Voortaan verbindt het bedrijf zijn naam aan de Monteberg Rally, een klassieker in de Westhoek. Dennis Degroote, medevennoot, is zelf actief als rallyrijder, vaak in de functie van openingswagen met de Mitsubishi in de gekende kleuren van het bedrijf.

“Bernard Degroote is vooral actief in de driehoek Kortrijk, Ieper, Roeselare, waaronder dus de regio van Heuvelland en Poperinge. Een aantal van onze klanten zijn ook actief in de rallysport. We werken samen met Club Superstage om onze naambekendheid in de regio groter te maken,” vertelt medevennoot Steven Dedrie. “We werken ondertussen met 25 personeelsleden. De specialiteit is polierbeton, maar het spectrum van onze activiteiten is veel breder dan dat alleen. We gieten ook betonvloeren en betonmuren ter plaatse. Kortom, alle betonwerken die ter plaatse moeten uitgevoerd worden, kunnen we verzorgen.”

“We zijn blij dat we de samenwerking met Bernard Degroote verlengen,” aldus Tom Declercq, bestuurslid van Club Superstage. “Voor de 52ste editie zal Poperinge opnieuw als rallycentrum fungeren. Daar is het servicepark, het hoofdkwartier van de rally en de winnaar zal er rond 18h20 op de Markt gehuldigd worden.”

De grote nieuwigheid van de Bernard Degroote Monteberg Rally is de introductie van een nieuwe klassementsproef in Wijtschate. Die proef van 13,67 km komt in de plaats van de klassieker in Dikkebus. Maar, daarover binnenkort meer. De wedstrijd zal 11 klassementsproeven (drie verschillende) tellen, goed voor 121,71 wedstrijdkilometers.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws