Cassidy wint race 2 van Diriyah E-Prix

Nick Cassidy pakte de overwinning in de tweede ronde van de Diriyah E-Prix, zijn eerste van het seizoen én zijn eerste voor het team van Jaguar. Met een derde podium op rij pakt Cassidy meteen ook de leiding in het kampioenschap.

Cassidy startte als derde en hield gelijke tred met leiders Robin Frijns en  polesitter Oliver Rowland (Nissan Formula E Team). Cassidy’s tactische aanpak wierp zijn vruchten af toen hij door de eerste ronde van ATTACK MODE-activaties de leiding greep.

Eenmaal aan de leiding hield Cassidy een voorsprong van 2,5 seconde in stand en wist die vast houden bij de tweede ronde van ATTACK MODE. Ondanks de onophoudelijke achtervolging door Frijns en Rowland, die minder dan een seconde achter lagen in de laatste fasen van de race, behield Cassidy zijn voorsprong en passeerde de finishlijn als winnaar.

Frijns pakte de tweede plek en stond zo voor het eerst weer op het podium sinds New York twee seizoen geleden. Ook voor Rowland – die derde werd – was een podiumplek al even geleden.

Jake Hughes scoorde z’n beste Formule E resultaat ooit met een vierde positie. Stoffel Vandoorne kwam als vijfde aan – en dat al voor de vijfde keer in Saudi Arabië. Sacha Fenestraz was zesde, voor Pascal Wehrlein en Jean-Eric Vergne.

Na twee raceweekends in januari krijgen de piloten en teams even rust, want seizoen gaat verder op 16 maart in Brazilië.

Foto’s: Formula E Press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws