Geen Rolex mee naar België

Het is één van onze landgenoten niet gelukt om het felbegeerde en unieke horloge van het prestigieuze merk Rolex, de Cosmograph Daytona, mee naar huis te nemen.

Felipe Nasr, Dane Cameron, Josef Newgarden en Matt Campbell, die kregen elk wel een exemplaar want zij wonnen het afgelopen weekend in Florida de ‘Rolex 24 at Daytona’ in hun #7 Porsche 963 van Porsche Penske Motorsports.

Beste Belg werd Laurens Vanthoor, eveneens in een Porsche 963 (#6) van Porsche Penske Motorsport. Samen met Nick Tandy, Mathieu Jaminet en Kevin Estre werd Vanthoor vierde. Nog in Porsche 963 (#5), maar dan eentje uit de ateliers van Proton Competition, werd Alessio Picariello vijfde samen met Gianmaria Bruni, Neel Jani en Romain Dumas.

In de #25 BMW M Team RLL BMW M Hybrid 8 eindigde Maxime Martin dan weer op zevende plaats samen met Connor de Philippi, Nick Yelloly en René Rast.

P8, eveneens in een BMW M Hybrid 8 van hetzelfde team, was weggelegd voor Dries Vanthoor die het stuur van de wagen deelde met Augusto Farfus, Jesse Krohn en Philipp Eng.

Geen landgenoten bij de LMP2’s, maar wel in de klasse GT Daytona Pro met ene Frédéric Vervisch die het stuur van de mooie #65 Ford Multimatic Motorsports Ford Mustang GT3 deelde met Joey Hand en Dirk Muller. Het trio eindigde op een 41ste plaats algemeen en negende in de klasse.

Iets beter verging het Sarah Bovy die samen met de andere Iron Dames 25ste algemeen werd en zesde in de klasse GTD en dit met de #83 Lamborghini Huracan GT3 evo II.

Eén plaatsje lager (26ste. algemeen en 7de in GTD) finishte Jan Heylen in de #120 Porsche 911 GT3 R van Wright Motorsports.

De #7 Porsche 963 wist na 19 uur racen het voordeel wat naar zich toe te trekken en had op dat moment een schamele 20 seconden voorsprong waar een 80 min. voor het afvlaggen niets meer van overbleef. Op 52 min. van het einde kwam er een full-course yellow maar Felipe Nasr hield het hoofd koel en wist het deelnemersveld achter zich te houden. Het was daar in Florida trouwens de 23ste overwinning van de Rolex 24 voor Porsche.

(foto’s met dank aan Facebook IMSA, Laurens Vanthoor, Proton Competition, Maxime Martin, Dries Vanthoor, Multimatic Motorsports & Iron Dames)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws