Goodwood: machtige Mustangs tijdens de 81ste Members Meeting

Terwijl we ons opmaken voor de 81e Members’ Meeting, gepresenteerd door Audrain Motorsport, kondigt Goodwood met trots de details aan van de volledig Ford Mustang-race, de Ken Miles Cup.

Bekend om hun krachtige motoren en iconische design, zal de Mustang race een kudde van maximaal 30 van de prachtige muscle cars naar het historische Motor Circuit zien komen. De buitengewone race viert de 60e verjaardag van het model en is een eerbetoon aan de gewaardeerde Britse coureur, ingenieur en monteur Ken Miles, die de eerste grote raceoverwinning voor een Mustang op zijn naam schreef.

Goodwood is verheugd om de Ford Mustang race op te dragen aan zo’n aangrijpende figuur in de racegeschiedenis van Ford als we de nalatenschap van Ken Miles eren met een uitstekende line-up van Ford Mustangs uit de jaren 1960. Ken Miles was een integraal onderdeel van de ontwikkeling en het succes van de GT350R Mustang uit 1965, samen met Carroll Shelby – de gevierde coureur op de Goodwood Revival van dit jaar – en de “Flying Mustang” heeft ervoor gezorgd dat de legendarische coureur sindsdien synoniem is aan het merk.

Aan de 45 minuten durende race doen ook enkele van ’s werelds beste coureurs mee, van Grand Prix-winnaars en winnaars van de 24 uur van Le Mans tot Touring Car-kampioenen, want in elke Ford Mustang nemen twee coureurs het heft in handen in een onderlinge strijd om de beker.

De Ken Miles Cup vindt plaats in het weekend en is onderdeel van het volledige raceschema van de 81e Members’ Meeting op zaterdag 13 en zondag 14 april.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws