Audi RS 6 Avant GT: de overtreffende trap in sportiviteit

De nieuwe Audi RS 6 Avant GT is de ultieme bekroning van het Audi A6 gamma. Het speciale model zit boordevol exclusieve details in zowel het exterieur als het interieur.

Een indrukwekkende doorlopende dakspoiler, een nieuw ontworpen diffusor en 22-duimsvelgen in een opvallend design onderstrepen de toppositie in de modelreeks. In het interieur zorgen hoogwaardige kuipstoelen, een frisse kleurencombinatie en een specifieke nummering in de middenconsole voor de exclusieve accenten.

Een gewichtsbeperkende schroefsetophanging die uniek is voor de RS 6 Avant GT, en een herwerkt quattro-sportdifferentieel op de achteras scherpen de rijervaring aan. De V8-motor met dubbele turbo levert 463 kW (630 pk) en ontwikkelt 850 Nm koppel van 2.300 tot 4.500 tr/min (bij een gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km van 12,7-12,2 en een gecombineerde CO2-uitstoot in g/km van 289-277 volgens de WLTP-norm).

De Audi RS 6 Avant GT komt in het tweede kwartaal van 2024 op de markt, met prijzen vanaf 192.500 euro excl btw.

Het idee voor de Audi RS 6 Avant GT is gebaseerd op het studentenproject RS 6 GTO concept uit 2020. Twaalf studenten in de vakgebieden koetswerk- en voertuigbouwmechanica, automechatronica, koetswerklakken en werktuigmechanica werkten zes maanden lang aan het project, met de steun van Audi Design. Ze lieten zich vooral inspireren door de legendarische Audi 90 quattro IMSA GTO-racewagen uit 1989. Het resultaat toont aan op welke manieren jonge talenten al tijdens hun opleiding een bijdrage kunnen leveren aan het bedrijf.

Kort samengevat

– Motorkap en spatborden van koolstofvezel en 22-duimsvelgen in een opvallend design zorgen voor een hoge herkenningswaarde
– Schroefsetophanging, high-performance banden en geoptimaliseerd quattro-sportdifferentieel verhogen de rijdynamiek
– Wereldwijd slechts 660 exemplaren
– Een historische kleurstelling gebaseerd op de Audi 90 quattro IMSA GTO staan garant voor exclusiviteit

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws