Nicolas Gilsoul geeft professioneel advies als Event Leader

Vanaf dit seizoen worden de banden in de klassen RC2, RC3, RC4 en RC5 in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship exclusief geleverd door Michelin, met Kronos Tyres als exclusieve verdeler. De exclusieve partner van het Belgisch rallykampioenschap, die natuurlijk ook banden kan leveren voor deelnemers in de andere klassen, bereidt zich voor op de start van het seizoen in de Rally van Haspengouw.

Sinds de creatie van het Wereldkampioenschap Rally heeft Michelin slechts 7 seizoenen gemist op het hoogste niveau. Dat engagement gedurende 51 jaar in het wereldkampioenschap heeft het merk een schat aan ervaring opgeleverd om banden te ontwikkelen die aan de top staan op het vlak van veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid.

De deelnemers zullen bij de kennismaking met het gamma van Michelin bijgestaan worden door Nicolas Gilsoul, die met zijn jarenlange ervaring als professioneel navigator op het hoogste niveau de teams met raad en daad kan bijstaan. Nicolas Gilsoul zal voor Kronos Tyres en Michelin op alle wedstrijden aanwezig zijn als Event Leader, terwijl Charles-Antoine Hastir de Directeur Operaties is. Laurent Firre zal met zijn technisch team instaan voor de montage van de banden op de velgen, die liefst voorzien zijn van een kleine markering, zodat de teams die probleemloos herkennen.
Bovendien zal er ook telkens een Technisch Adviseur van Michelin Motorsport, rechtstreeks vanuit Clermont-Ferrant, aanwezig zijn op elke wedstrijd van het BRC om de deelnemers technisch advies te geven.

“In het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zijn de Michelin Pilot Sport en Michelin Pilot Sport Pro Rally verplicht in de klassen RC2, RC3, RC4 en RC5, telkens in MW1 (medium Wet), S10 (Soft) en M20 (Medium). Alle bandentypes, de verschillende compounds, de prijzen en de info over bandendruk en temperatuur zijn te vinden op de Sportity-account van het Kroon-Oil BRC,” vertelt Nicolas Gilsoul, die benadrukt dat communicatie tussen de teams en de bandenleverancier essentieel is. “We raden de teams aan om zonder verwijl contact met ons op te nemen zodra ze weten dat ze een bepaalde wedstrijd gaan rijden, zodat we de nodige maatregelen kunnen nemen en ervoor kunnen zorgen dat we de banden in stock hebben. Ter plaatse zullen we met twee montagelijnen werken om de banden op de velgen te monteren.”

Michelin en Kronos Tyres gaan nog verder in hun engagement in het Belgisch rallykampioenschap. Zo organiseren ze een Michelin Michelin Meet & Greet tijdens de wedstrijden, waarbij organisatoren, teams en hun gasten een rondleiding kunnen krijgen bij de service van Michelin. De Event Leader zal genodigden informatie geven over de werking en de voordelen om met Michelin-banden te rijden.

Er zal ook een gezellige koffiehoek met koffie, thee, frisdrank en versnaperingen ingericht worden om gasten, zoals organisatoren, teams en andere sleutelfiguren van het kampioenschap te ontvangen.

Tot slot wordt er na elke wedstrijd een MICHELIN STAR OF THE WEEKEND verkozen. Dit kan een piloot of copiloot zijn, maar ook een mecanicien, team manager of een andere persoon die iets speciaal heeft gedaan, die een knap resultaat heeft behaald of die een andere opvallende prestatie heeft geleverd. De winnaar wordt gekozen door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de organisatie, een journalist en een vertegenwoordiger van Michelin/Kronos. De winnaar maar liefst een bon voor een etentje in een toprestaurant met een Michelin Ster!

Foto’s: Met dank aan BRC Media.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws