Brent Boudrez: Mikken op eerste deelname in Ieper

Op een toch wel unieke plaats, alom gekend door duizenden rallyliefhebbers, namelijk de markt van Nieuwkerke, werd door Brent Boudrez zijn strijdros voor dit seizoen voorgesteld. Er zijn duidelijke plannen voor het team, en er wordt zelfs luidop gedroomd van een eerste deelname aan Ieper.

“Ik sta aan de vooravond van mijn zesde seizoen” aldus Brent. “Alles begon in 2019 aan het stuur van een Citroën Saxo VTS, om het jaar nadien over te schakelen op een BMW E36 Compact. Een wagen om, gezien de achterwielaandrijving, toch regelmatig wat spektakel te verkopen. Al wisten we bijvoorbeeld in 2022 wel onze klasse te winnen in de Monteberg en Wervik, naast wat top-3 noteringen.

Maar mijn hart bleef toch kloppen voor een goede voortrekker. Van thuis uit werden we door vader de liefde voor Opel meegegeven, en het leek dan ook logisch dat we kozen voor een Opel Kadett E.

Vorig jaar kenden we niet zo veel geluk, maar in het tussenseizoen werd de Kadett volledig gestript, en met een nieuwe krachtige motor en versnellingsbak willen we onze ambities zeker wat bijschaven. Een top-5 plaats in de klasse bij de Historics moet in de VAS-rally’s toch wel tot de mogelijkheden bezorgen. We gaan ons niet volledig focussen op het kampioenschap, want VAS zal regelmatig afgewisseld worden met rally’s uit de Waalse ASAF. En ons groot doel blijft dit seizoen toch wel een deelname aan de Ardeca Ypres Rally. Zeg maar een droom van kleinsaf om ooit eens in de kattenstad op het podium te staan. En als alles meezit gaan we voor het complete plaatje, en willen we starten in de Divisie 1-wedstrijd. Kiezen voor Divisie 2 zou betekenen dat we een dag minder kunnen rijden en geen gelegenheid krijgen om de testrit in Nieuwkerke te rijden. Wat toch wel belangrijk zou zijn voor enkele van onze sponsors.”

Eerste wedstrijd voor 2024 zou onder voorbehoud midden maart de Shortrally van Moorslede worden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws