Laurens Vanthoor wint de Repco Bathurst 12 Hours, Weerts crasht

Down Under in het Australische Bathurst heeft onze landgenoot Laurens Vanthoor op het Mount Panorama Circuit de Repco Bathurst 12 Hour gewonnen samen met zijn teamgenoten Matt Campbell en Ayhancan Güven en dit in de #912 Manthey EMA Porsche 992 GT3 R.

Na 12 uren racen finishten maar liefst zes wagens binnen de acht seconden van elkaar. Maxime Martin was daar eentje van. Samen met teamgenoten Valentino Rossi en Raffaele Marciello werd hij vijfde in de #5 BMW M4 GT3 van het Belgische Team WRT.

De #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde, die dankzij van der Linde thans de pole position wist te pakken, haalde het einde van de race niet. Oorzaak was een verkeerde inschatting van Charles Weerts die in het vijfde uur van de race in aanraking kwam met de #56 Nineteen Corp Ginetta G55 GT3 en vervolgens stevig in contact kwam met de muur. “Het incident was echter te vermijden. Achteraf bekeken had ik gerust nog wat langer kunnen wachten om de Ginetta voorbij te gaan, maar wat kan ik zeggen. We zijn allemaal racers en wanneer we een mogelijkheid zien gaan we ervoor,” besluit een zeer teleurgestelde Weerts. “Het is bijzonder jammer voor de wagen, voor het team, voor BMW M Motorsport en uiteraard ook voor mezelf, want dit was niet de bedoeling.”

“We startten de race met een poleposition en dat was een goede zaak. De rest is natuurlijk een bittere pil die moeilijk te slikken valt. We maakten een paar fouten, net als de anderen, maar we hadden twee sterke auto’s en twee sterke opstellingen. Vijfde worden is dus niet waar we op gehoopt hadden, zeker niet als je ziet dat we in de laatste 10 minuten van de race nog vochten voor P2. Laten we analyseren waar we het verloren hebben. We zeggen meestal dat Bathurst geen race is die je wint, maar een race die je verliest en dat is precies wat er vandaag gebeurde,” aldus Vincent Vosse.

Alessio Picariello en zijn teamgenoten King en Shahin eindigden binnen de top 10 op een negende plaats algemeen in de #911 The Bend Manthey EMA Porsche 991 GT3 R Spe, maar wel eerste in de klasse PAM.

(foto’s met dank aan facebook Bathurst 12 Hours en Team WRT)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws