Jos Verstappen de snelste Master

Jos Verstappen kwam in de Rally van Haspengouw aan de start met podiumambities in het algemene klassement. Hij moest tevreden zijn met de 5de plaats, maar met de zege in de BRC Master Cup was er toch een reden om tevreden te zijn. Frederic Miclotte werd tweede, voor GT-winnaar Kris Princen.

Jos Verstappen beleefde een moeilijk begin van de wedstrijd. Regen vlak voor de start maakte het parcours extra modderig en glad. Bovendien hadden de ouvreurs de laatste correcties doorgegeven voor de proeven die plensbui te verteren kregen. Verstappen ging in de allereerste remzone rechtdoor en verloor daar het vertrouwen.
“We rekenden op droog weer in Haspengouw en hadden ook enkel getest in droge omstandigheden. Toen het regende op de shakedown, zijn we gestopt met rijden omdat we dachten dat het droog zou blijven. Een verkeerde inschatting,” vertelde Verstappen. “Toen de proeven in de eerste ronde heel nat lagen, ging het nog, al was er veel aquaplaning in de sporen. In de namiddag, toen het droger werd, bleef de modder in de bochten erg glad. Wellicht miste ik wat ervaring op dit parcours, want vorig jaar reed ik hier niet. Ach, met drie snelste tijden in de laatste ronde heb ik wel getoond dat we bij droog weer mee hadden kunnen doen voor de overwinning.”

Frederic Miclotte

Frederic Miclotte werd op 34″ tweede bij de Masters, samen met Robbie Plevoets uit Sint-Truiden. De patron van SXM reed een sterke wedstrijd. “Ik ga dit seizoen 6 wedstrijden rijden in Divisie 1, dus ik kijk uit naar een mooi programma met deze Skoda. Mijn sterkste tijden reed ik toen het heel nat was. Ik hou van dat soort moeilijke omstandigheden, waarin je moet zoeken naar tractie. Ik heb destijds als copiloot veel gestolen met mijn ogen van Freddy Loix, die ook altijd sterk was in dat soort omstandigheden.”

Kris Princen, voor de eerste keer aan de start met een machtige Porsche 991 GT3, werd derde bij de Masters. “Ik heb me geamuseerd met deze geweldige bolide. Wat een power! De motor van de 991 blijft echt duwen tot 215 km/h. Het parcours lag er niet ideaal bij om zoveel power aan de grond te krijgen. In bochten met modder moest ik lang wachten voor ik op het gas kon, maar het blijft een genot om met deze Porsche te rijden,” aldus Kris, die in zijn eigen Gingelom een hachelijk momentje kende toen zijn Porsche aan hoge snelheid plots dwars ging…

Pieter Tsjoen, samen met zijn 19-jarige dochter Juliette, werd vierde Master. Het duo won de klasse RC3 met de Clio Rally3. “Juliette had deze week haar lesvrije week op school en ze wilde graag deze wedstrijd rijden. Ze heeft het heel goed gedaan en ik ben onder de indruk van onze Clio Rally3, een auto met veel potentieel. Alleen had ik wat problemen bij het terugschakelen,” vertelde Pieter.

Richard Pex, die voor de eerste keer met een Skoda Fabia RS aan de start stond en die voor de gelegenheid genavigeerd werd door Robin Buysmans, werd vijfde. De zesde plaats ging naar Patrick Diels, die zijn BMW naar de tweede plaats stuurde in de M-Cup, achter het fenomeen uit Nederland, Mats Van den Brand. Door schakelproblemen kwam Henri Schmelcher niet verder dan de 7de plaats, voor Erik Vanwinckelen en Olivier Breittmayer, winnaar in Historic.

Kris Princen
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws