Junior BRC: Jonas Dewilde wint na spannend duel

In de openingswedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship, de Rally van Haspengouw, kwamen maar twee jongeren aan de start. Toch moest regerend kampioen Jonas Dewilde het beste van zichzelf geven, want Maxim Decock hield lang gelijke tred met de kampioen, tot hij in de slotfase op moest geven na een olielek.

Na 8 van de 12 klassementsproeven was het duel tussen de twee jongeren met hun Opel Corsa’s Rally4 nog onbeslist. Titelverdediger Jonas Dewilde had 3″5 voorsprong op Maxim Decock, hoewel die 6 van de 8 snelste tijden op zijn naam had gezet. Alleen op de proef van Gingelom was Dewilde telkens een stuk sneller.
“Het gaat heel goed, al liggen de proeven er heel glad bij,” vertelde Maxim Decock. “In tegenstelling tot Jonas, gebruik ik de tractiecontrole zo min mogelijk. Ik zoek liever tractie door te doseren met de rechtervoet. Misschien lukt dat me minder goed op die proef in Gingelom.”

Foto Maxim Decock (BRC Media)

Uiteindelijk moest Decock opgeven op de voorlaatste proef, na een olielek. “We verloren het duel toen ik op KP 10 lek reed en 15″ verloor. Tijdens de volgende service, merkten we een olielek op. We hebben dat proberen te herstellen, maar op de voorlaatste proef kwam er olie op de voorruit en heb ik de auto aan de kant gezet om verdere schade te vermijden.”

Jonas Dewilde pakte, net zoals vorig jaar, meteen de volle buit in het Junior BRC. “Dit is een heel mooi begin van het seizoen, al had ik Maxim ook graag aan de finish gezien,” vertelde Jonas Dewilde. “We hebben er hard voor moeten knokken. De aanpassing aan de Opel Corsa Rally4 is goed verlopen, al moet ik nog wat werken aan mijn rijstijl. Uit de data blijkt immers dat ik in haakse bochten wat tijd laat liggen omdat ik te snel in de bocht duik, waardoor mijn exit niet efficiënt is. Dit was zeker een goede voorbereiding voor het begin van de Stellantis Rally Cup.”

Jonas Dewilde
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws