Trimard Classic opnieuw richting Namen-Dinant

De Trimard Classic is een tweedaagse Oldtimer en een Classic car Regularityrally, tellend voor de Vas Marathon challenge van ongeveer 600 km. Deze unieke rit, dit jaar reeds toe aan zijn vijfde editie, is samengesteld door mensen met ervaring in het wereldje zodanig dat de pure passie voor het rijden centraal staat. Na het succes van de voorbije jaren met onze Franse uitstappen, gaan we dit jaar opnieuw richting Namen-Dinant. De Trimard Classic is een wedstrijd voor ieder type deelnemer, gaande van de genieter tot de gedreven navigatiefreak. Genieten van uitdagende wegen en schitterende landschappen doorheen Vlaanderen, Henegouwen en Namen is de boodschap.

De uitdaging zit in de kronkelende en vaak smalle wegen die door de bossen, heuvels en dalen lopen in combinatie met de prachtige natuur en afstand.Het roadbook is in een eenvoudige bolletje-pijl met afstanden en referenties opgemaakt voor onze Ballade deelnemers. Genieten zonder tijdsdruk aldus! Van hetzelfde vat een glaasje voor de Touring rijders maar deze kunnen zich dan weer uitleven met meerdere pur-sang regularity tests. Voor de Marathonklasse breiden we dit dan nog wat uit met een vleugje navigatie skills. Voor ieder wat wils dus…

Op vrijdagavond 29 maart trekt de wedstrijd zich op gang met een eerste mogelijkheid s’avonds tot administratieve en technische controle voor de reeds aanwezige teams. De rest van de teams kan dit op zaterdagmorgen nog in orde brengen alvorens zich klaar te maken voor de start. Het vertrek is uiteraard voorzien in het gehucht “Madonna”-Langemark. We beginnen de wedstrijd eerst nog rustig op de lokale veldwegen van Vlaanderen om dan over te gaan naar de mooie Henegouwse landschappen en het stevige bochtenwerk nabij Namen. Twee handen stevig aan het stuur, de ogen op de weg, roadbook en tripmaster maar natuurlijk ook uitkijkend naar de mooie vergezichten en natuur komen we tenslotte aan bij onze unieke hotel locatie. Na een heerlijk diner genieten we er van een ontspannende nachtrust.

Met de batterijen opnieuw opgeladen vertrekken we op zondagmorgen doorheen de mistige, prachtige valleien opnieuw richting Vlaanderen. Na s’middags eerst te genieten van een heerlijke lunch op een toch wel heel unieke locatie arriveren we met zo’n 600 kilometers op teller opnieuw in Langemark. Tijd om de winnaars op het podium te vragen…
Schrijf dus snel in en wees verzekerd van een plaats om samen met andere equipes te strijden om de winst. Nog meer info gewenst, mail ons gerust: trimardclassicmail.com

Na een evaluatie van de vorige editie, waarbij we gepoogd hebben zo veel mogelijk met ieder zijn wensen en suggesties rekening te houden, hebben we besloten om enkele vernieuwingen door te voeren voor de komende editie van de Trimard Classic. Zo lassen we een extra categorie in, waardoor er vanaf deze editie 3 i.p.v. 2 categorieën de vorige jaren de start zullen nemen:

Marathon: Deze categorie is voorzien voor de ervaren teams onder de deelnemers. Voor het eerst zullen we in deze categorie ook werken met de tijdsopname van Geodynamics. Dit zorgt ervoor dat het aantal RT-kilometers flink de hoogte in zal gaan. Natuurlijk blijven we in deze categorie ook oog hebben voor het nodige navigatiewerk, conform de navigatiesystemen erkend door de VAS. Maar op verzoek van vele deelnemers, zullen we deze secties (Navigation Secties) volledig scheiden van de RT’s. Met andere woorden het navigatie- en het tijdsaspect worden mooi van elkaar gescheiden zodat een fout niet dubbel bestraft wordt.

Touring: Deze categorie is voorzien voor de mensen die toch wat competitie willen, maar voor wie vooral het navigatieaspect net iets minder mag zijn. Het roadbook zal bijgevolg volledig opgemaakt zijn in bol–pijlsituaties met afstanden. Voor het overige zullen we ook in deze categorie werken met de tijdsopname van Geodynamics, zodat ook de deelnemers aan deze klasse voldoende RT-kilometers voorgeschoteld zullen krijgen.

Balade: Maar ook aan de mensen die er graag een uitstap van willen maken, zonder de stress van het navigeren of de tijdsdruk van het RT-rijden, hebben we gedacht. Zodoende werd een nieuwe balade-categorie onder de doopvont gehouden, waarbij de deelnemers de rit kunnen afwerken – zonder dat ze gechronometreerd worden – met behulp van een roadbook, dat volledig uit gemeterde bol-pijlsituaties zal bestaan.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws