3,2 miljoen televisiekijkers volgen Rally van Haspengouw

Dit weekend werd met de Rally van Haspengouw de eerste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship verreden. De rallysport blijft ook in 2024 erg populair. Dat bewijzen de kijkcijfers op VRT en Sporza van de afgelopen week.

Op dinsdag werd zowel in het journaal van 13h als ’s avonds om 19h een nieuwsitem gebracht over de testsessie van Tom Boonen in de aanloop naar de Rally van Haspengouw. Het middagjournaal had een bereik van 330.000 kijkers, terwijl er ’s avonds maar liefst 990.000 kijkers waren.

Op zondag was de Rally van Haspengouw om 13h in het Journaal, twee keer in Sporza op Zondag, voor en na de reportage van Kuurne-Brussel-Kuurne, en ’s avonds nog eens uitgebreid in Sportweekend.

In totaal keken meer dan 3,2 miljoen televisiekijkers via VRT Sporza naar de reportages van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

“Een ongezien hoog kijkcijfer, met zelfs een marktaandeel van 67% voor de samenvatting op zondagnamiddag,” aldus BRC Promotor Chris Courteyn. “Want dit zijn nog maar gedeeltelijke cijfers, aangezien we ook uitgebreid te volgen waren op sociale media met 6 BRC Lives en diverse clips, op RTBF Auvio en vanaf deze week wereldwijd op tal van buitenlandse zenders met de officiële reportage van 24 minuten. Het is duidelijk dat het Kroon-Oil BRC geliefd blijft bij de kijkers!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws