Cherain/Withers aan de start van de Rallye Le Touquet Pas-de-Calais

In de nasleep van hun overwinning in de Rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024 en in afwachting van de TAC Rally, de volgende afspraak van de Belgische rallycompetitie, zullen Cédric Cherain en Damien Withers eind deze week aan de openingsmanche van het Franse rallykampioenschap op asfalt deelnemen, met name de bekende rally van Touquet Pas-de-Calais. Ze zullen de cockpit van een Hyundai i20 N Rally2 delen, een wagen die door het Franse team CHL Sport Auto wordt klaargestoomd…

“Deze deelname aan de Rallye Le Touquet Pas-de-Calais is in wezen een gezamenlijk project van het Franse team en onszelf”, legt Cédric Cherain uit. “Het CHL Sport Auto-team van Christophe Lecureux zal al een Hyundai i20 N Rally2 voor de Fransman Hugo Margaillan inzetten en de mogelijkheid om in gunstige omstandigheden een tweede auto in te zetten, deed zich voor. Ik zie dit voorstel als een prima opportuniteit en ik ben hen er dankbaar voor. Deze wedstrijd betekent vooral nog eens 250 kilometer extra aan het stuur van de Hyundai i20 N Rally2 en dat alles in de zeer competitieve context van het Franse rallykampioenschap op asfalt. Samen met Damien hebben we besloten ervoor te gaan en optimaal van deze kans gebruik te maken. Dat alles is een bijkomende stap richting ons hoofddoel, het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, met de nationale titel als duidelijk objectief…”

De Rallye Le Touquet Pas-de-Calais heeft Cédric Cherain al eens eerder gereden. Dat was in 2014, met een kleine wagen in de R2-klasse. Dat betekent dat het Belgische duo dit weekend voor heel wat nieuwe elementen staat… “Ik heb inderdaad nog nooit met een Rally2-wagen op dit parcours gereden, in tegenstelling tot het overgrote deel van de andere deelnemers”, vervolgt Cédric Cherain. “Het parcours toont duidelijk overeenkomsten met wat we in België kennen en 95% van de proeven is identiek aan de editie van vorig jaar. Dat betekent dat de toprijders uit het Franse kampioenschap al eerder op deze klassementsproeven hebben gestreden. Samen met Damien zullen we dus aan de start staan met als eerste ambitie om de auto nog beter te leren kennen. Als de kans zich voordoet om een top 5-plaats te behalen, zullen we die kans niet laten liggen, maar tegen zo’n sterke concurrentie is het geen schande om in het spoor van de favorieten te eindigen…”

Bij die favorieten bevinden zich maar liefst drie Hyundai i20 N Rally2. Naast de twee exemplaren die door CHL Sport auto worden ingezet, voor Hugo Margaillan en Cédric Cherain, zal 2C Compétition nog een Koreaanse rallywagen voor Eric Camilli inzetten. “Drie Hyundai aan de start, dat is echt leuk”, lacht Cédric Cherain. “Onze Franse vrienden zullen wellicht beter vertrouwd zijn met het terrein, maar als we de strijd met die andere i20 N Rally2 kunnen aangaan, zullen we dat zeker niet laten…”

Vrijdag, om 9 uur ’s ochtends, start de 64ste Rallye Le Touquet Pas-de-Calais. Twee keer vier klassementsproeven staan op het programma van de eerste etappe. De volgende dag, op zaterdag, vertrekken de overgebleven deelnemers om 7 uur ’s ochtends, met deze keer twee keer drie klassementsproeven, en een eindpodium rond 18u00, na 184 kilometer tegen de chrono.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws