Jos Verstappen en Renaud Jamoul winnen in Hannuit

Jos Verstappen en zijn Belgische co Renaud Jamoul hebben gisteren in hun Skoda Fabia RS Rally2 niet geheel onverwacht de eerste manche van het ASAF-kampioenschap 2024, de 55ste ‘Rallye de Hannut’, gewonnen. Het duo, in de Rally van Haspengouw nog vijfde, was in en rond Hannuit goed voor acht snelste tijden op 12 klassementsproeven.

In de eindstand hielden Jos en Renaud net geen minuut (58 seconden) over op de tweede en dat waren John Wartique en Arnoud Lardinois met de Volkswagen Polo GTI R5. Ook Kris Princen en zijn co Peter Kaspers stonden in Hannuit met hun Porsche 991 GT3 aan de start. Vermits maar net woonachtig aan de andere kant van de taalgrens was Hannuit ook voor hun een soort van thuisrally. Hetzelfde is van toepassing voor Jimmy D’Hondt in zijn Citroën C3 Rally2, ook nu genavigeerd door David Vanrijkelen. Kris en Peter finishten op een mooie derde plaats gevolgd door Jimmy en David op P4. Cédric Hubin en Jerome Riguelle (Skoda Fabia Rally2 evo) maakten de top 5 compleet.

Onze video van de ‘Rallye de Hannut’ kan u op de RallyandRaces Facebookpagina bekijken!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws