Rallye des Ardennes opent Divisie 2

Op zaterdag 16 maart opent de Rallye des Ardennes het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 2. Dat betekent dat de Rally2-piloten, zoals titelverdediger Maxime Potty, wel strijden om de algemene dagzege, maar ze scoren geen punten in het Divisie 2 kampioenschap. Daarin gaat de strijd aanstaande zaterdag wellicht tussen de BMW van Jonathan Wiart en de snelste voortrekkers, waaronder de Opel Corsa van Junior-kampioen Jonas Dewilde.

Nadat het kampioenschap vorige week de Aarova Oudenaarde Rally verloor, staan er nog 5 manches op de kalender van het Kroon-Oil BRC Divisie 2. De eerste wedstrijd is de 70ste editie van de Rallye des Ardennes, de opvolger van het Circuit des Ardennes. De overige manches op de kalender zijn de TAC Rally en de Div2-nevenwedstrijden in de Rally van Wallonië, de Ardeca Ypres Rally en de Spa Rally (telkens de langste dag van de wedstrijd). De 4 beste resultaten zullen meegeteld worden in de eindstand van het kampioenschap.

In Divisie 2 scoren de klassen RC2 en RGT geen punten. Net zoals vorig seizoen in de Cup, zijn de krachtige achterwielaandrijvers belangrijke kanshebbers op de overwinning. In deze Rallye des Ardennes wordt die favorietenrol opgenomen door Jonathan Wiart met zijn BMW M3. Hij neemt het op tegen een aantal snelle voorwielaandrijvers van het type Rally4, waaronder de Opel Corsa’s Rally4 van Junior-kampioen Jonas Dewilde en Maxim Decock. Lokale held Jérôme Septon is met zijn Peugeot 208 Rally4 ook een serieuze kanshebber, net als Corentin Fiasse en Steven Spittaels, in Haspengouw nog de navigator van Gino Bux. Een outsider in deze categorie is zeker de Toyota GT86 SC van Dirk Verhaert.

In totaal telt het startveld 41 deelnemers voor de BRC-manche. Iedereen start trouwens met gelijke kansen, want het parcours is quasi volledig vernieuwd. De wedstrijd gaat zaterdag 16 maart om 7h33 van start op het podium in Dinant. De wedstrijd telt drie ronden van 4 klassementsproeven, Custinne (5,85 km), Falmagne (9,48 km), Chevetogne (18,03 km) en Fonds de Leffe (10,80 km), samen goed voor 132 km tegen de chrono. De winnaar zal om 19h07 op het finishpodium langs de Maas in Dinant gehuldigd worden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws