Druk rallyweekend

Wie in eigen land niet genoeg heeft met de BRC-Rallye des Ardennes in Dinant en de VAS-Short Rally van Moorslede, kan vrijdag en zaterdag nog altijd terecht in Noord-Frankrijk, voor de Rallye du Touquet, al toe aan de 64e editie.

Naast het uitgebreide Franse peloton, zijn er ook heel wat Belgen die vrijdag en zaterdag de grens oversteken om te genieten van deze tarmacrally, die veel gelijkenissen toont met de West-Vlaamse rally’s.

Over Cédric Cherain werd er eerder deze week al uitgebreid bericht, maar het Belgisch deelnemersveld houdt zeker niet op met de winnaar van de Haspengouw 2024. Ook John Wartique tekent present met de Volkswagen Polo GTI. Emile Breittmayer heeft weliswaar de Franse nationaliteit, maar is een heel regelmatige klant in de Belgische rally’s, en heeft deze week nog uitgebreid getest met de Citroën C3 Rally2.

Samuel Lay start in de Franse badplaats met de Renault Clio, en Tom Heindrichs, stiefbroer van Thierry Neuville, rijdt er de gekende Opel Corsa Rally4 voor. Leuk weetje: BRC-kampioen 2022 Stéphane Lefebvre komt aan de start met de Lifelive BMW M3, eigendom van de familie Neuville. Maxim Decock sierde ook de inschrijvingslijst, maar zou uiteindelijk toch opteren om aan de start te komen in de Rallye Des Ardennes.

Christophe Merlevede

Bij de Historics maakt ons land zeker winstkansen, met de aanwezigheid van Paul Lietaer(Opel Ascona 400), Christophe Merlevede(BMW M3) en Jean-Louis Deroeck(BMW M3). Vader Alain en zoon Pascal Lopes brengen er hun vertrouwde Opel aan de start. Andere opvallende namen op de startlijst zijn Olivier Breittmayer met de M3 en Victorien Heuninck met een BMW 325i.

Opvallend: waar men het in Dinant moet doen met 40 starters, krijgen de toeschouwers in Le Touquet meer dan 220 deelnemers aangeboden, zonder nog de VHRS(regularity)mee te tellen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws