Nieuwe Porsche van Patrick Snijers voorgesteld

In Wielsbeke werd, bij sponsor DCT, donderdagavond het nieuwe strijdros van Patrick Snijers voorgesteld. Samen met Stock Depot-man Wim Soenens neemt de meervoudige kampioen zondag in Moorslede de start in een heuse Porsche 991 GT3.

“We vormen heus geen nieuw team, want onze eerste samenwerking dateert al van Ieper 2004. Zodoende weten we echt wat we aan elkaar hebben in de wagen. Ik zal wel niet alle rally’s naast Patrick plaats nemen. Misschien de regionale wedstrijden, zoals nu Moorslede, en dan Oostrozebeke. Voor de rest worden de nota’s gelezen door Davy Thierie, ook niet aan z’n maidentrip toe naast de “lange uit Alken”, en beschikkend over een pak ervaring” aldus Wim Soenens.

Patrick Snijers pikt meteen in. “Begin april starten we in de TAC Rally in Tielt, en ook de Sezoensrally en Ieper staan op ons programma. In die zin willen we ons inschrijven in het RGT-kampioenschap, waar we wel serieuze concurrentie krijgen en er een leuk kampioenschap in het verschiet lijkt. En al naargelang de resultaten kunnen we in ons in de zomervakantie dan beraden over hoe het verdere seizoen er zal uitzien. De Porsche is echt een fantastische auto om mee rond te toeren. Natuurlijk ook een stukje nostalgie, want het was de bolide waarmee ik in 1983 echt doorbrak, toen in de gekende Bastos-kleuren. De testrit deze week gaf me ook terug een geweldig gevoel. Best indrukwekkend. De huidige Rally5-wagens of 4×4’s zijn totaal anders. Misschien iets beter qua wegligging, maar naar power en motriciteit toe kan er niets tippen aan de GT3. Natuurlijk moet er hier en daar nog wat aangepast worden en parameters afgesteld, maar daarvoor kunnen we rekenen op de sterke Stock Depot-assistentieploeg.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws