Ferre Demyttenaere: Veel bijleren

Ondanks het feit dat Ferre Demyttenaere pas in 2022 zijn debuut maakte als co-piloot en piloot, naast en met Eli Peel onder andere, is zijn naam genoegzaam bekend in rallymiddens. Dit vooral door zijn vele werk, ook in autosportmiddens, als zelfstandig foto-en videograaf.

“Ik wist dat het aantal volgers op sociale media wel een rol zouden kunnen spelen in het aantrekken van de nodige sponsors om mijn grote droom na te streven, met name starten in een eigen rallywagen” opent Ferre. “Met de inbreng van VinMat konden we de ex-Michel Casseyas aankopen. Maar een tijd nadien hadden we heel goede contacten met Stephen Vankemmel, die ons voortelde dat de gekende ex-SMS 001 Opel Ascona A te koop zou komen. Niet zomaar een rallywagen, want Stephen werd er zelf Belgisch Historic-kampioen mee, maar ook grootheden als Jimmy McRae, Harri Rovanperä, Ari Vatanen en ook Melissa Debackere toerden rond met deze bolide in verschillende rally’s , zoals de Ypres Historic Rally. Misschien lijkt dit op zich een zware erfenis, maar het is de bedoeling dat we voor ons eerste full-seizoen gewoon veel bijleren, zonder oog te hebben voor tijden en resultaten. Stephen prentte ons goed in het hoofd dat het niet de bedoeling is dat we in de eerste rallymeters de Opel meteen total loss rijden. De auto leren kennen en slechts één doel voor ogen houden: 100 % uitrijden.

In de Short Rally van Moorslede laat ik me navigeren door Colin Van Renterghem, die al een pak ervaring heeft en ik me zodoende volop kan concentreren achter het stuur. De rest van het programma bestaat uit de Monteberg, Oostrozebeke, Wervik, Staden en de Hemicuda in Koekelare. Het is de bedoeling dat mijn vriendin Amber D’Halluin ook weer enkele keren het co-zitje gaat innemen.

Voor Moorslede wordt er slecht weer voorspeld. Misschien meteen een goede leerschool om de wagen op de smalle, modderige en gladde weggetjes op het asfalt te houden. Het zal er op aankomen om de brullende pk’s goed in bedwang te houden. En naar de verre toekomst toe willen we stap per stap voorwaarts, en onze rallycarrière rustig opbouwen.”

Hierbij wil ik ook mijn verschillende sponsors nog eens bedanken want zonder hen zou dit niet mogelijk zijn!”

Ferre Demyttenaere en Colin Vanrenterghem krijgen zondag in de Short Rally van Moorslede het startnummer 223 opgekleefd.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws