BRC Masters: Jos versus Jourdan

Met de Rallye des Ardennes staat zaterdag de eerste wedstrijd van het Kroon-Oil BRC Divisie 2 op het programma. In Dinant wordt in de eerste plaats gestreden voor de titel in Divisie 2, maar ook in Divisie 1 mogen de deelnemers één resultaat inbrengen behaald in een wedstrijd van Divisie 2. Vandaar dat de piloten die de kaap van 50 jaar bereikt hebben, ook in Dinant zullen strijden voor punten in de BRC Master Cup.

Het belooft alvast een boeiende strijd te worden. Jourdan Serderidis, tweevoudig winnaar van deze wedstrijd en vooral ook een belangrijke mecenas van de organisatie, heeft in elk geval de meeste ervaring op de snelle klassementsproeven rond Dinant, waar hij vorig jaar zelfs voormalig Wereldkampioen Ott Tänak aan de start bracht. De Belgische Griek won in 2023 het Master-klassement en ook deze keer zal hij zijn kansen verdedigen met een VW Polo GTI Rally2.

Roger Hodenius

Het grootste weerwerk mag hij verwachten van de Nederlanders, te beginnen met Jos Verstappen, die de proeven van de Rallye des Ardennes zal ontdekken. Verstappen, leider in de Master Cup, heeft afgelopen weekend nog extra vertrouwen getankt met een mooie zege in Hannuit. Ook Roger Hodenius, vorig seizoen lange tijd in de running voor de Master-titel, is van de partij in Dinant. Hij mist wellicht nog wat competitieritme om meteen vooraan mee te doen. Ook Richard Pex kan met zijn Skoda Fabia RS interessante punten scoren voor de Master Cup.

Naast Frank Jorissen, favoriet in Historic met zijn Opel Ascona 400, brengt Dirk Verhaert een heel interessante Toyota GT86 SC R3 aan de start. Het betreft een echte fabriekswagen, gebouwd door TTE, met achterwielaandrijving.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws