Verstappen aan leiding in Dinant na opgave Rouard

De tweede ronde van de 70ste Rallye des Ardennes kende een dramatisch verloop voor lokale specialist Bastien Rouard. De Hyundai-rijder begon als leider aan de tweede ronde, maar hij opteerde voor regenbanden, terwijl het steeds droger werd. Nadat hij in Falmagne twee banden lek reed, verloor hij 34″ en de leidersplaats, die overgenomen werd door Jos Verstappen. Maar, Bastien Rouard moest na de volgende klassementsproef in Chevetogne zelfs definitief opgeven toen hij ook een derde band lek reed en geen reservewiel meer over had.

“We kozen bewust voor regenbanden om het verschil te maken in Falmagne. Het leek te lukken, want we hadden bijna 5″ voorsprong op Jos bij de tussentijd, maar toen reden we twee banden vooraan lek. Heel bizar. Tot overmaat van ramp bleek voor de start van de proef van Fonds de Leffe nog een derde band druk te verliezen aan het ventiel. De opgave was onvermijdelijk. Dit is bijzonder zuur, want we hadden een goede kans op de zege voor eigen volk,” aldus Bastien Rouard.

Jos Verstappen heeft de leiding overgenomen met zijn Skoda Fabia RS. De Nederlander heeft 39″1 voorsprong op Maxime Potty, die zijn achterstand niet kan verkleinen.
“In de tweede ronde, op banden voor droog weer, ging het een stuk beter,” vertelde Jos Verstappen. “Jammer dat Rouard moest opgeven, maar ik vermoed dat hij te veel risico’s moest nemen omdat hij nog op regenbanden stond. Bij ons speelde mijn gebrek aan parcourskennis me parten in de eerste ronde.”

Maxime Potty komt niet dichter bij de leider. “Nee, op vier proeven kan ik geen 40″ goed maken op Jos Verstappen, die echt hard gaat. Ik ben al blij dat ik zijn tijden kan evenaren. Ik probeer gewoon mijn vertrouwen terug te krijgen na een minder gelukkige openingsronde,” lachte Maxime Potty. Roger Hodenius lijkt op weg naar een eerste podiumplaats in het Belgisch kampioenschap. “Laten we niet te vroeg aan dat podium denken. In Bertrix ging het vorig jaar ook nog fout op de allerlaatste proef. Dit is zeker geen makkelijke wedstrijd. Ik ben net op KP 8 nog op de vangrail geknald en in de eerste ronde gingen we twee keer serieus van de baan. We hebben onze dosis geluk al nodig gehad,” vertelde Roger ‘The Joker’ Hodenius.

Voor de vierde plaats, momenteel in handen van Thibaud Mazuin, belooft het nog spannend te worden, want Sébastien Bedoret is genaderd tot op 1″4 en Jourdan Serderidis volgt met zijn VW Polo GTi op 10″6. Dat belooft nog een pittige strijd te worden, want ook Nicola Stampaert wil Serderidis nog bedreigen.

Bij de jongeren heeft Maxim Decock nog wat meer afstand genomen van merkgenoot Jonas Dewilde. Decock is ook de leider in de Divisie 2-wedstrijd. In Historic voert Christophe Leclercq de tussenstand aan met zijn spectaculaire BMW 323i, terwijl David Delvigne voorlopig de snelste is in de 2WD Trophy.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws