Demyttenaere: zonder zotte dingen naar ereplaats in klasse

Ferre Demyttenaere kwam zijn eerste wedstrijd aan het stuur van de ex-Vankemmel Opel Ascona A heelhuids door. Niettemin werd het parcours in de Short Rally van Moorslede door de regen herschapen in modderige omstandigheden en soms leek het één lange glijpartij.

“In deze ’tricky’ omstandigheden hebben we veel geleerd” aldus Demyttenaere. “Het was zeker al geen sinecure om de vele pk’s onder de motorkap kwijt te raken in dergelijke omstandigheden. We hebben van bij de start onze plannen hard gemaakt dat we geen risico’s wilden nemen, alles rustig aangepakt en de wagen zonder een schrammetje terug aan de finish geplaatst. Wat zeker goed onthaald werd door de sponsors die meegestapt zijn in ons verhaal. Zeker ook een dankwoordje van co Colin Van Renterghem, die me met al zijn ervaring, perfect over de klassementsproeven bracht.

Ondanks de omstandigheden mogen we best tevreden terugblikken op onze eerste wedstrijd van het seizoen. Grootste bedoeling is en blijft heel wat bijleren dit jaar om dan naar de toekomst toe mee te doen voor de podiumplaatsen in de klasse. Het verraste ons wel dat we ook in Moorslede de 3de podiumplaats behaalden in onze reeks. En dit na een voor ons een rustige wedstrijd, wat heel positief is naar het verdere verloop van het seizoen toe.”

Volgende afspraak voor Ferre wordt de Monteberg Rally op zondag 5 mei.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws