Pak BMW’s op de afspraak voor MATS M Cup in TAC Rally

Al sinds het ontstaat van de M Cup staat de TAC Rally als eerste West-Vlaamse afspraak op de kalender. Traditioneel gaat dit gepaard met een grote schare aan deelnemers met een mix van de vaste kampioenschapsrijders aangevuld met de lokale tenoren. En dat is dit jaar niet anders! Een kleine 20 teams nemen de start en die stellen we graag aan u voor.
De eerste naam op de lijst is eerder onverwacht, maar wordt wel meteen dé kandidaat voor de overwinning. Kampioenschapsleider en winnaar in de Haspengouw Mats Van Den Brand zakt af naar Tielt om zijn leidersplaats te verdedigen. Kunnen Mats en co Eddy Smeets hun clean sheet behouden en er 2 zeges op rij van maken? Kampioen Philip Lommers start zijn seizoen dit jaar in Tielt na zijn koprol eind vorig seizoen. De wagen bleek immers niet tijdig klaar voor de Haspengouw. Philip bewees echter in het verleden al zijn snelheid in Tielt dus hij gaat zeker meestrijden voor het podium.

Kurt Braekevelt

Daarnaast zijn er nog enkele streekpiloten die ook azen op een podiumstek: Kurt Braeckevelt wil zijn fout van de Haspengouw rechtzetten met een glansprestatie in eigen streek. Ook Thierry Cokelaere en Wouter Lievens komen aan de start met dezelfde ambities. Beiden kennen Tielt bijzonder goed en hebben de snelheid en de wagen om mee te kunnen met de top. En wat kan Cris Algoedt presteren in zijn achtertuin na een lange afwezigheid?

Frederik Vandeloock

Frederik Vandeloock en Gregory Vanovertveldt willen als derde en vijfde in de tussenstand van het kampioenschap ook op jacht gaan naar een topnotering om hun uitstekende start van 2024 te bevestigen. Rookie E-J Masquelier draaide bij zijn debuut mooie tijden in St.-Truiden, we kijken ernaar uit of hij zijn 6e plaats van de Haspengouw kan bevestigen op de smalle en gladde Tieltse wegen. Jesse Monnens kon het potentieel van zijn nieuwe bolide nog niet laten zien en start om de opgave in de Haspengouw door te spoelen, verwacht hem dus ook maar vooraan voor de ereplaatsen.

Frank Baert

Frank Baert en Dany Claesen finishten als 8e en 9e in de Haspengouw en hopen uiteraard om in Tielt beter te doen. Steve Brown en Eric Deprez tekenen meestal present tijdens de West-Vlaamse M Cup rally’s en die traditie houden ze in eer. Wim Muilwijk zal samen met Mats Van Den Brand de eer van de noorderburen trachten hoog te houden.
Het wordt dus reikhalzend uitkijken naar de dwarse passages van de Mats M Cup deelnemers!

Dany Claesen

Bron: RACB M Cup

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws