NGT Racing met Benjamin Paque, Kobe Pauwels en Robin Knutsson

Vandaag gaat de Porsche Carrera Benelux 2024 officieel van start en dat met een testdag op het Circuit Zandvoort. Die testdag geeft de teams de kans om zich op de eerste race van het seizoen, gepland van 9 tot 11 mei op het Circuit de Spa-Francorchamps in het kader van het FIA WEC, voor te bereiden. NGT Racing zal uiteraard van de partij zijn, en niet zomaar, maar met drie ambitieuze jonge wolven: Benjamin Paque, Kobe Pauwels en Robin Knutsson!

Als beste team van de Porsche Carrera Cup Benelux in 2023, gaat NGT Racing dit seizoen opnieuw voor goud. Met veelbelovende jonge talenten als Benjamin Paque, Kobe Pauwels en Robin Knutsson aan boord, zal het aan snelheid zeker niet ontbreken…

“Met Benjamin, Kobe en Robin hebben we dit jaar inderdaad drie rijders met enorm veel potentieel, maar ook met een zeer verschillende achtergrond”, zegt Marc Maton, de teambaas van NGT Racing. “Paque kan profiteren van zijn ervaring in de Porsche Carrera Cup, Pauwels zal kunnen vertrouwen op zijn snelheid, maar moet nog wel de subtiliteiten van de discipline en de Porsche 992 GT3 Cup ontdekken, en Knutsson kan terugvallen op zijn deelnames in de Porsche Carrera Cup Scandinavië, Benelux en niet te vergeten de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Het is een trio dat bewijst dat NGT Racing blijft groeien.”

“We zijn in de eerste plaats verheugd om weer aan een seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux te beginnen”, vertelt Lionel Hansen, de teammanager. “Het doel was om een team bestaande uit zeer getalenteerde jonge rijders samen te stellen en met Benjamin Paque, Kobe Pauwels en Robin Knutsson zijn we goed gewapend! De ambities voor dit nieuwe seizoen zijn duidelijk: het algemene kampioenschap winnen met Benjamin, de Rookie-titel met Kobe behalen en er alles aan doen om het team opnieuw bovenaan in de teamhiërarchie te krijgen.”

Met al flink wat ervaring in de Porsche Carrera Cup heeft Benjamin Paque duidelijk honger naar succes en maakt hij geen geheim van zijn intenties: “Ik ben vooral blij dat ik eindelijk in staat ben om het volledige seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux te betwisten en weer deel van het team NGT Racing uit te maken, een team waarin ik me vorig jaar al zeer goed voelde. Het doel is duidelijk om dit zeer competitieve kampioenschap te winnen. Ik zal dit jaar veel rijtijd krijgen aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en dat betekent dat ik meteen bij de les zal zijn. Ik kijk ernaar uit om het seizoen tijdens de prestigieuze FIA WEC-manche op het Circuit van Spa-Francorchamps te beginnen. De tribunes zullen vol zitten en dat is perfect om het jaar te starten!”

Kobe Pauwels is een van de jonge Belgische rijders die momenteel over de tongen gaat. Na verschillende disciplines te hebben geprobeerd, richt hij zich duidelijk op het circuit… “De Porsche Carrera Cup Benelux is mijn belangrijkste doel dit seizoen”, bevestigt Pauwels. “En na de eerste testdagen met de auto voel ik me al erg op mijn gemak. Het doel is om de Rookie-titel te winnen en ik weet dat de concurrentie intens zal zijn. Bij NGT Racing zal de voorbereiding optimaal zijn, met tests voorafgaand aan elke race. Het team heeft bewezen dat het tot de top van de Porsche Carrera Cup Benelux behoort en omdat ik goed met Benjamin kan opschieten, heb ik er vertrouwen in. Uiteraard is het seizoen tijdens het FIA WEC in Spa beginnen, een heerlijke opportuniteit. Ik kijk ernaar uit…”

De jonge Zweed van 18 jaar, die ernaar streeft een professionele rijder te worden, Robin Knutsson, doet er alles aan om zich in een ideale omgeving te ontwikkelen. “Ik ben bijzonder enthousiast om deel te nemen aan zo’n hoogstaande competitie als de Porsche Carrera Cup Benelux”, legt Knutsson uit. “Ik zal een nieuwe omgeving ontdekken, een team, ingenieurs, monteurs, enzovoort. Ik ben me ervan bewust dat ik eerst zoveel mogelijk moet leren en hoewel mijn doel nog steeds is om te winnen, ben ik realistisch als het gaat om dit kampioenschap. De Porsche Carrera Cup Benelux heeft de afgelopen twee jaar veel ontwikkelingen doorgemaakt en daar ben ik blij om…”

Op naar de Nederlandse kust voor een testdag die de toon zet voor een spannend seizoen 2024…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws