Winst voor Toyota in Imola, Laurens Vanthoor tweede

Maar liefst 73600 toeschouwers genoten het afgelopen weekend van een waar spektakelstuk op het Italiaanse circuit ‘Autodromo di Imola’. Wellicht had de overgrote meerderheid thuismerk Ferrari willen zien winnen maar dat draaide na een intens tweede deel van de race uit in het voordeel van regerend wereldkampioen Toyota.

Foto’s Toyota met dank aan FIA WEC

Kamui Kobayashi hield in het slot van de race het hoofd koel en pakte samen met teamgenoten Mike Conway en Nyck de Vries in de #7 Toyota GR010 Hybrid de overwinning. Het trio hield aan de zwart-wit geblokte vlag zo’n twee seconden over op de #6 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 van onze landgenoot Laurens Vanthoor en diens teamgenoten Andre Lotterer en Kevin Estre.

Foto Facebook Laurens Vanthoor

Na de race werd er nog een tijdstraf van vijf seconden toegekend wat het verschil tussen P1 en P2 bracht op 7.081 seconden.

Foto Facebook Laurens Vanthoor

Porsche Penske Motorsport pakte dankzij Matt Campbell, Frederic Makowiekci en Michael Christensen in de #5 Porsche 963 ook nog eens de derde plaats.

Ferrari AF Corse lag thans op koers om de race te winnen, maar een vreemde beslissing met betrekking tot de bandenstrategie toen er tijdens het vierde uur van de race begon te regenen maakte dat beide bolides naar beneden zakten in het klassement.

Foto FIA WEC

Nicklas Nielsen, Miguel Molina en Antonio Fuoco wisten in de #50 Ferrari 499 HP Hypercar nog enigszins de meubelen te redden en finishten op een vierde plaats, net voor de #5 Toyota GR010 Hybrid van Sebastien Buemi, Rio Hirakawa en Brendon Hartley.

Net buiten die top 5 finishte het Belgische W Racing Team in de #20 BMW van Sheldon van der Linde, Robin Frijns en Rene Rast op een zesde plaats. Stoffel Vandoorne werd in de #94 Peugeot 14de.

Foto Peugeot Sport Facebook

In de klasse LMGT3 ging de overwinning, zoals u hier al kon lezen, naar het Belgische WRT. Tom van Rompuy werd in de #81 Corvette zevende in de klasse en 24ste algemeen. Helaas voor Sarah Bovy en de Iron Dames raakte de Lamborghini bij de start betrokken in een incident en de eerste opgave, na 21 deelnames, werd spijtig genoeg een feit.

De derde manche van het FIA World Endurcance Championship wordt al binnen een kleine drie weken (09-11 mei) gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps waar onze landgenoot Laurens Vanthoor samen met Andre Lotterer en Kevin Estre, de leiding in het klassement mogen verdedigen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws