Formule E presenteert GEN3 Evo : snelste eenzitter ter wereld

In Monaco is de nieuwe Formule E GEN3 Evo bolide officieel voorgesteld. Dankzij de introductie van vierwielaandrijving en nieuwe Hankook banden wordt dit de snelst accelererende FIA eenzitter ooit, met een sprint van 0 naar 100 in 1.82 seconden.

Tijdens de persconferentie was snelheid het belangrijkste topic – snelheid in een rechte lijn wel te verstaan. De vernieuwde bolide schiet 30% sneller vooruit dan een Formule 1 auto en 36% sneller dan de huidige GEN3 bolide.

Ook de grip wordt beter, dankzij nieuwe banden die tot 10% meer grip moeten bieden. Dat samengeteld met de snellere acceleratie zou op stratencircuit van Monaco zo’n 2 seconden van de rondetijd moeten doen.

Niet enkel de prestaties werden aangepakt, ook visueel ziet de GEN3 Evo er een stuk anders uit met een herziene nieuwe body kit. Agressiever, robuuster én meer aerodynamisch.

Op zaterdag maakt de nieuwe bolide z’n eerste publieke optreden. In de handen van David Coulthard wordt die namelijk losgelaten op het circuit van Monaco – in het voorprogramma van de Monaco E-Prix.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws