Evan leidt Jaguar 1-2 in Monaco voor Vandoorne

Mitch Evans pakte de overwinning in de 2024 Monaco E-Prix – na het grootste deel van de race op kop te rijden. De Nieuw-Zeelander bleef Nick Cassidy voor – die er een 1-2 overwinning voor Jaguar van maakte. Stoffel Vandoorne pakte de derde podiumplaats.

Polesitter Pascal Wehrlein trok de wedstrijd als leider op gang, maar verloor de leiding na vroege activatie van de Attack Mode. Vandoorne – van op de tweede plaats vertrokken – nam de koppositie over. Onze landgenoot behield die positie voor enkele ronden en wist zelf z’n eerste Attack Mode af te werken zonder positieverlies.

Eduardo Mortara ging in ronde 5 hard de muur in bij het zwembad – wat een Safety Car uitlokte. Eens de race hervatte vier ronden later was Vandoorne de eerste om z’n tweede Attack Mode te activeren. Dit bracht de twee Jaguar aan de leiding, met Evans op kop, gevold door Cassidy.

Terwijl Evans een gat wist te slaan, zat de rest van het veld vast achter Cassidy met vooraan Vandoorne, Vergne en Wehrlein.

Jaguar speelde een strategisch teamspel. Evans kon z’n beide Attack Modes pakken zonder de leiding te verliezen, liet vervolgens Cassidy passeren die op zijn beurt z’n Attack Modes kon afwerken. In ronde 17 ging Cassidy dan opnieuw aan de kant voor Evans – die weer de leiding nam.

De Jaguar 1-2 was helemaal zeker met een late Safety Car voor een aanrijding tussen Nico Muller en Jake Hughes. De laatste vijf ronden werden een sprint naar de finish waarin het Jaguar duo zich niet meer liet bedreigen.

Na drie podiumplekken in eerdere edities van de Monaco E-Prix kon Evans eindelijk de zege pakken op het beroemde stratencircuit van Monte Carlo. Teamspeler Cassidy pakte de tweede plek. Vandoorne wist teamgenoot Jean-Eric Vergne achter te houden voor de derde plek. De Fransman kwam nog behoorlijk druk zetten, maar deed geen gekke dingen meer. Wehrlein kwam als vijfde aan, voor Oliver Rowland en Antonio Felix da Costa.

Sacha Fenestraz, Maximilian Guenther en Norman Nato pakten de laatste punten en sloten de top 10 af.

In de puntenstand blijft Werhlein leider met 102 punten. Jake Dennis – die voor Monaco de leiding deelde – scoorde geen punten na een aanrijding met Robin Frijns. Cassidy neemt nu de tweede plek in met 94 punten. Dennis is derde.

Rondes 9 & 10 van het seizoen volgen op 11 & 12 mei, in Berlijn.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws