Harm Boutte: Hopen op een probleemloze rally

Enkele dagen voor de start van de Bernard Degroote Monteberg Rally stelden Harm Boutte en Pierre Vanmassenhove in Nieuwkerke hun rallywagen voor aan het publiek.

“Rijden met een Volkswagen Golf is voor mij eigenlijk pure nostalgie” aldus Harm. “Het was mijn eerste wagen toen ik mijn rijbewijs haalde. Ondertussen heb ik al met heel wat wagens rondgetoerd op rallywegen, sinds mijn debuut in 2019. Denk maar aan een Renault Twingo en Clio, Peugeot 106, BMW, Volkswagen Polo…Telkens huurwagens, dus besloten we vorig jaar om iets aan te kopen, gezien dit op termijn financieel interessanter wordt. We keken uit naar een snelle voortrekker, en kwamen uit bij de Golf. Op zich naar de klasse toe misschien niet zo interessant, gezien we door de turbo en de 1800cc ingedeeld worden in de klasse van de Rally2-bolides.”

Vorig jaar nam Harm nog deel aan de Monteberg als co van de Ier John O’Sullivan in een Citroën C2. “Een unieke ervaring, en je steekt er als piloot ook wel wat van op, bijvoorbeeld om je notasysteem te verbeteren. Maar het liefst neem ik nog altijd zelf plaats achter het stuur. We begonnen ons seizoen in Moorslede, waar we door een schuiver de radiator raakten en meteen tot opgave werden gedwongen. Het euvel lijkt nog altijd niet 100 % opgelost, maar tegen zondag zal ons strijdros wel klaar zijn. De eerste doelstelling is zondag natuurlijk de markt van Poperinge bereiken. En gaandeweg gaan we wel de ambities wat bijstellen. Ik zou me toch graag wat meten met snelle voorwielaangedreven wagens als de Citroën Saxo en de Renault Clio. Door een druk beroepsleven kiezen we vooral voor rally’s in de regio, dus zal de rest van ons seizoen zich beperken tot bijvoorbeeld Wervik, Staden, Koekelare en Kortrijk.

Het is zeker een droom om volgend jaar eens in Ieper te kunnen starten. Maar dan met een degelijke huurauto, bijvoorbeeld een snelle Peugeot 208. Dat is wel nog toekomstmuziek. Voorlopig beperken we ons tot een deelname aan mini-Ieper, zoals de Monteberg wel eens omschreven wordt.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws