Vincent Verschueren: “Opnieuw een stap vooruit gezet”

Vincent Verschueren heeft zich afgelopen weekend duidelijk getoond in de Rallye de Wallonie. Samen met corijder Jasper Vermeulen stuurde hij de Citroën C3 Rally2 van Team Godrive naar een mooie vijfde plek, na een wedstrijd waarin opnieuw heel wat progressie werd geboekt.
Vooraf had Vincent zich als doel gesteld om aan te pikken bij de kopgroep in het BK. Dat lukte van bij de start, ook al was de openingsdag niet evident. “We reden afwisselend op een droog en nat parcours”, vertelt Vincent. “Ik reed op de zachte banden en kende de auto nog niet genoeg om te weten hoe ver ik kon gaan. Ik wou niet teveel risico’s nemen. Bovendien had ik niet het juiste gevoel in het afremmen. Ik miste nog iets in de afstellingen. Toen we voor zondag de setup hadden aangepast, ging het ineens een pak beter. Hoe meer ik de auto naar mijn hand kan zetten, hoe meer ik me kan concentreren op het rijden zelf.”

Op zondag klokten Vincent en Jasper chrono’s tussen Reynvoet, Cherain en Potty die op dat moment voluit om de overwinning streden. Een knappe remonte in het klassement was het gevolg. “Het doel was vooral om tijden voorin te draaien en automatisch kun je dan ook wat opschuiven. Voor de laatste proef werd het nog even spannend toen het begon te regenen en we als één van de enigen op vier harde banden stonden. Hoewel we het daar heel voorzichtig hebben gedaan, klokten we toch nog de vierde tijd. Onze vijfde plek in het eindklassement geeft misschien een wat vertekend beeld, want uiteindelijk eindigen we na een lange wedstrijd op maar 35” van de overwinning. De chrono’s zijn zeker en vast een opsteker. We hebben opnieuw een stap vooruit gezet, al besef ik dat ik die stappen steeds
kleiner zullen worden in de toekomst. Ik heb me in elk geval erg geamuseerd dit weekend en rij ook echt graag met de C3.”

Voor Team Godrive wordt het nu alle hens aan dek om de C3 terug klaar te stomen voor de Rally van de Monteberg van komend weekend. “De Rally van Monteberg rijden we enerzijds om het ritme onderhouden maar vooral als voorbereiding op de Ypres Rally. Jammer wel dat Jos Verstappen dan toch niet start, want je wil het niveau altijd zo hoog mogelijk. Natuurlijk is er nog altijd Niels Reynvoet. Hij start met een andere wagen, maar verkeert wel in de vorm van zijn leven. Bjorn Syx en Gilles Pyck zullen ook erg gemotiveerd zijn voor eigen volk, terwijl Davy Vanneste altijd heel snel is in de Rally van de Monteberg. Uiteraard willen we graag een mooi resultaat neerzetten, maar het hoofddoel is om de juiste ideeën op te doen voor Ieper”, besluit Vincent

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws