Jo Muylle: Veel geleerd

Afgelopen weekend, gesteund door hun partners Sabcobel en Renovatie En Decoratie, samen met team RSE-Competition, stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma van het team met piloot Jo Muylle en navigator Dries Deprez.
Verspreid over twintig klassementsproeven in en rond Namen werd de Rallye de Wallonie 2024 verreden. Een snel en selectief parcours, gekruid door wisselende weersomstandigheden.
De eerste wedstrijd van de Renault Clio Trophy Belgium 2024 werd gestart met een powerstage, een klassementsproef die extra punten oplevert in het kampioenschap. “Helaas bleek al snel dat de setup van onze wagen niet het gewenste vertrouwen gaf om vol in de aanval te gaan, resulterend in een teleurstellende zesde tijd op de eerste proef,” aldus Jo Muylle. Niet veel later sloeg het noodlot toe. “Op het einde van de tweede proef, na een scherpe linkse bocht, sloeg de wagen plots naar links tijdens het accelereren. Dit gebeurde in een zeer smalle sectie en in een fractie van een seconde knalde de wagen op een muur”. Einde wedstrijd dachten Jo en Dries. Dit was echter buiten de teamspirit van RSE-Competition en de supporters gerekend. Met vereende krachten werd de wagen mechanisch hersteld en kon het team op de negende klassementsproef hun wedstrijd hervatten.
Met een grote tijdstraf was het enige doel de setup te verbeteren met het oog op de komende wedstijden, en indien mogelijk, nog wat punten te scoren voor het kampioenschap. Op zondag ging het team analytisch te werk en verhoogde stelselmatig het vertrouwen in de wagen, met als hoogtepunt een eerste tijd op de negentiende klassementsproef. “We zijn tevreden of onze tweede wedstrijddag. We hebben veel geleerd over de afstelling van de wagen en over de banden in wisselende weersomstandigheden. We lieten nog enkele sterke tijden optekenen en trekken met een goed gevoel en enkele punten naar één van onze favoriete wedstrijden, de Sezoensrally in Bocholt op zaterdag 18 Mei.”

Foto: R&D Fotografie

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws