DTM: overwinningen voor Jack Aitken en Luca Engstler

Het afgelopen weekend werden op het Duitse circuit ‘Motorsport Arena Oschersleben’ de eerste twee manches van van de prachtige ‘Deutsche Tourenwagen-Masters’ gereden. Dit seizoen staan er echter geen Belgen aan de start.

Wel een landgenoot ter plaatse, maar dan net langs het asfalt, onze fotograaf Len Kutasi en hij zag op de Motorsport Arena Oschersleben de eerste twee overwinningen naar Jack Aitken en Luca Engstler gaan.

En dat het DTM de naam alle eer aandoet werd tijdens die eerste manche nog maar eens bewezen. Pole-sitter Jack Aitken had gedurende een half uur de race onder controle aan het stuur van zijn Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3 maar dat was buiten Marco Wittmann gerekend die iedereen verraste door na een bijzonder slimme pitstop de leiding in de race te nemen.

Helaas voor Wittmann gaf zijn Schubert Motorsport BMW op vier minuten van de finish omwille van een technisch probleem de geest en moest opgeven. Aitken nam de leiding weer over pakte zijn tweede DTM-overwinning voor Mirko Bortolotti in de Lamborghini en Ricardo Feller met zijn Audi R8 LMS GT2 evo II.

Eerste voor Engstler

De overwinning in de tweede race op zondag was weggelegd voor Luca Engstler die in zijn GRT Grasser-Racing Team Lamborghini de zwart-wit geblokte vlag passeerde voor de ogen van zijn vader, touringcar legende Frans Engstler. De 24-jarige Luca startte van op de vierde plaats maar kon na een bijzonder slimme en foutloze race uiteindelijk beslag leggen op de overwinning. Achter Engstler twee maal Mercedes op het podium met Maro Engel (Mercedes-AMG Team Winward) op P2 en een derde plaats Luca Stolz (Mercedes-AMG team HRT).

In het algemene klassement, na dit eerste raceweekend, staat Luca Engstler bovenaan de tabel met één puntje voor op Jack Aitken. Luca Stolz, Mirko Bortolotti en Maro Engel besluiten de top 5.

De volgende twee races, op de Dekra Lausitzring, is het wachten tot het laatste weekend van mei (24-26/05).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws