Ludovic Vitse: sensor zorgt voor wat problemen

Eén van de vele streekrijders die aan de start verscheen van de Bernard Degroote Monteberg Rally, was Ludovic Vitse.

Het wedstrijdverhaal van de Opel Astra-piloot: “Misschien de dichtste rally voor ons maar zeker niet de gemakkelijkste. Toen we ons startnummer(33) toegekend kregen waren we aangenaam verrast, gezien er toch een peloton van bijna 150 wagens aan de start kwamen. Op zaterdag de nodige nota’s gemaakt en nog de “pièges” grondig bestudeerd.

Op zondag met de nodige marge gestart, maar blijkbaar hanteerden vele teams dezelfde strategie. Waardoor het voor ons toch resulteerde in de 24ste tijd algemeen. Zo hebben we de rest van de eerste ronde afgewerkt. Eenmaal de assistentiezone terug bereikt stonden we op de 22 ste plaats.
Terug vertrokken voor de tweede ronde bleek dat er een sensor van de motorsturing rare kuren had. Daardoor reden we sommige stukken van een klassementsproef met een minimum aan vermogen. We hebben heel wat sensors vernieuwd, maar blijkbaar niet de juiste. Daardoor hebben we de rest van de dag gesukkeld, en niet optimaal onze kansen kunnen gaan. Toch hebben we de 32ste plaats algemeen behaald, en zijn we heel blij de eindstreep te hebben bereikt in onze ‘hometown’. Pluspunt is dat we maximale punten meenemen voor het VAS-kampioenschap. Op naar de volgende rally , en samen met co Kurt Sohier wordt dit de ORC Rally eind mei in Oostrozebeke.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws