Vier podiumplaatsen voor WRT in Brands Hatch

Het team van Vincent Vosse maakte het afgelopen weekend een bijzonder sterke terugkeer naar het iconische circuit van Brands Hatch in Engeland. Getuige daarvan zijn maar liefst vier podiumplaatsen waaronder een algemene overwinning in de eerste race.

Na een bijzonder leuke eerste race in de FANATEC GT World Challenge Europe Sprint Cup kwamen landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts het eerst voorbij de zwart-wit geblokte vlag. De uitstekende pitstop, waarbij nipt P1 werd overgenomen, zit daar zeker voor iets tussen. Het team pakte, voornamelijk door deze bliksemsnelle en nauwkeurige pitstop, dan ook de overwinning in de ‘Pitstop Challenge’.

Nog in die eerste race behaalden Sam de Haan en zijn Australische teamgenoot Calan Williams een verdienstelijke tweede plaats in de Silver-klasse. Ondanks de start vanaf P14 vochten landgenoot Maxime Martin en Valentino Rossi in de BMW met Rossi’s legendarische nummer #46 op de deuren naar P7, een goed voorbeeld van de prestaties van het team. Een tijdstraf van vijf seconden voor te snel rijden in de pitstraat zorgde er echter voor dat ze terugvielen naar de 15e plaats.

In de tweede race startten alle bolides van Team WRT verder naar achter op de startgrid, maar het Belgische team vocht terug en wist zich alsnog in de prijzen te rijden. Zo behaalde de #30 zijn tweede podium van het weekend met een derde plaats in de klasse, terwijl eerste Charles Weerts en daarna Dries Vanthoor zich in de #32 door het veld vochten en alsnog de zevende plaats opeisten. Minder goed verliep het voor Valentino Rossi die het stuur had overgenomen van Maxime, hij kreeg te maken met problemen met de stuurinrichting, ging kort van de baan maar moest daarna de wagen in de pitbox parkeren.

(foto’s met dank aan W Racing Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws