Dylan Derdaele flankeert Jan Lauryssen in GT Cup Europe

Belgium Racing kondigde enkele maanden geleden aan met Jan Lauryssen een programma af te werken in de GT Cup Europe en vandaag kan de Limburgse formatie bevestigen dat ook Dylan Derdaele mee in het verhaal stapt. Zowel bij de eerstvolgende manche van het kampioenschap, dit weekend in het Duitse Hockenheim, als bij de wedstrijd in Barcelona (Spanje) zal Limburger Dylan Derdaele het kuipje van de Porsche met startnummer 54 delen met de snelle Kempenaar Jan Lauryssen.

“Jan en Dylan hebben de voorbije jaren meermaals de degens gekruist op Belgische circuits en ik ben blij dat we beide heren nu voor het eerst ook samen aan het werk zullen zien”, kondigt een trotse Jan Gabriëls, Team Manager bij Belgium Racing, aan. “GT Cup Europe is een nieuw kampioenschap voor ons, maar met de combineerde ervaring van Jan en Dylan, verwacht ik dat Belgium Racing meteen zal kunnen meedingen naar de overwinning.”

“Jan Lauryssen bleek in het verleden een tegenstander te zijn die zich niet eenvoudig liet verschalken, dus ik kijk er eigenlijk al lang naar uit om met hem eens een wagen te kunnen delen”, verduidelijkt Dylan Derdaele. “Jan rijdt verstandig en is snel, laten we daar geen doekjes om winden. Daarnaast heb ik zelf ook al bewezen snelheid in huis te hebben, want met Belgium Racing pakte ik onder andere twee titels in de Porsche Carrera Cup Benelux, drie titels in het Belgisch kampioenschap uithouding en vier opeenvolgende zeges in de 24 Hours of Zolder. GT Cup Europe is een nieuwe ervaring voor mij, maar ik ken het circuit in Hockenheim al en ook de Porsche 911 GT3 Cup ligt me goed. Zegevieren is het doel dit weekend, daar hoeven we niet flauw over te doen.”

De GT Cup Europe werd in 2019 opgericht en mikt voornamelijk op Pro-Am en Am-rijders. De kalender omvat in 2024 zes meetings die worden verreden in de marge van de International GT Open. Op vrijdag staan traditioneel twee trainingen gepland, gevolgd door op zowel zaterdag als zondag een kwalificatiesessie en een sprintrace van 55 minuten.

Kalender GT Cup Europe 2024

11-12 mei: Hockenheim (Duitsland)
25-26 mei: Spa-Francorchamps
20-21 juli: Circuit Paul Ricard (Frankrijk)
28-29 september: Barcelona (Spanje)
19-20 oktober: Monza (Italië)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws