WEC Spa: Pole positie voor #50 Ferrari, Bovy snelste in LMGT3

Antonio Fuoco heeft Ferrari een overtuigende pole positie bezorgd voor de 6 Hours of Spa Francorchamps, de derde manche van het FIA World Endurance Championship. In de #50 Ferrari was de Italiaan een halve seconde sneller dan Matt Campbell in de #5 Porsche.

Na een pole in Imola stuurde Fuoco z’n Ferrari ook in Spa naar de snelste tijd. Met 2:02.600 deed hij 0.507 seconden beter dan de concurrentie. Campbell, die even de provisionele pole in handen had, werd daardoor naar P2 verwezen.

#5 Porsche 963 (PORSCHE PENSKE MOTORSPORT)

Alex Lynn was derde snelste in de #2 Cadillac, op amper 8 duizendsten van de Porsche. De posities vier, vijf en zes werden bezet door drie Porsches, respectievelijk de #99 van Proton Competion met Julien Andlauer, de #12 van Jota met Callum Ilott en de #6 van het fabrieksteam. Die laatste is de auto van onze landgenoot Laurens Vanthoor, maar het was teamgenoot Kevin Estre die de kwalificaties voor z’n rekening nam.

#8 Toyota GR010 – Hybrid (TOYOTA GAZOO RACING)

De zevende tijd was voor de #8 Toyota van Brendon Hartley, terwijl de #7 zusterauto niet tot in de Hyperpole raakte – de sessie waarin de snelste tien het tegen elkaar opnemen.

Charles Milesi in de #35 Alpine, Robert Kubica in de #83 Ferrari en Robin Frijns in de #20 BMW maakten de top 10 compleet.

Sarah Bovy in 85 Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2 (IRON DAMES)

Sarah Bovy zette de #85 Lamborghini van Iron Dames op pole positie in de LMGT3 klasse. Voor eigen publiek voerde Bovy zowel de kwalificatie als de hyperpole aan. Bovy pakte zo haar eerste WEC pole op haar thuiscircuit met een beste tijd van 2:20.775 en daarmee haar eerste pole sinds Bahrein 2023.

Bovy’s tijd was 0,337 seconden sneller dan die van de United Autosports McLaren nr. 95, bestuurd door Joshua Caygill. Ahmad Al Harthy stuurde de #46 BMW van het Belgische WRT naar de derde tijd.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws