Een geslaagde test voor de Legend Condroz Rally

Na een weekend van gezelligheid, goed humeur, plezier… en mooi weer, is het al tijd voor een eerste evaluatie door de Royal Motor Club de Huy, de organisatoren van de Legend Condroz Rally. En het minste wat we kunnen zeggen is dat ondanks enkele teleurstellingen, niet in het minst wat het aantal deelnemers betreft, de resultaten overwegend positief zijn.

“Het is ons gelukt, lacht voorzitter Frank Godelet. In slechts vier maanden tijd hebben we een evenement van de grond af opgebouwd. Nieuwe regels, een nieuwe datum, een nieuwe locatie… alle leden van het RMCH hebben zich met hart en ziel ingezet voor deze uitdaging. En de beste beloning voor al dit werk was het plezier dat de deelnemers beleefden aan deze eerste editie. Iedereen, zonder uitzondering, was blij om erbij te zijn, blij met de organisatie en zeer positief over het parcours en de lay-out. We zijn klaar om de uitdaging aan te gaan om de vaart erin te houden en degenen die sceptisch waren te overtuigen om mee te doen. De terugkeer van de passage naar het kasteel van Hodoumont en de stad Modave werden erg gewaardeerd.”

Puur sportief gezien heeft de terugtrekking op het laatste moment van Daco, Bouvy en Bouche het niveau zeker niet verhoogd, maar de strijd was constant in de drie aanwezige categorieën.

In ‘Legend’ waren het Christophe de Leeuw en Joris Christiaens en hun ‘magische’ Opel Ascona A die aan het langste eind trokken na een mooi duel met Bertrand Grooten, die stilaan zijn draai vindt – na een afwezigheid van 6 jaar – maar die uiteindelijk een klein foutje maakte in de laatste run door de RT in Engis. Hierdoor waren het Raphaël en Denis Beaufort (Ford Escort Mk2 Pinto) die de tweede plaats op het podium pakten, met Olivier Collard en Luc Calmes op de derde plaats in hun BMW 323i.

In de categorie ‘Youngtimers’ won de BMW 318is van Simon Destexhe en Maxime Constant.

In de ‘Classic 65’ lieten FIA kampioen Yves Deflandre en zijn ervaren teamgenoot Yves Noelanders het aan niemand anders over om de debatten te domineren. De oranje Porsche versloeg de blauwe Porsche van de Fransen Baillet en Colliard en de prachtige BMW 325i van Julie Kenis en Bjorn Clauw.

In de ‘Classic 50’ ging de overwinning naar Patrice Simon en Christian Bernard (Porsche 924).

Het RMCH gaat nu meteen aan de slag om een tweede editie samen te stellen, die op een geschiktere datum zou moeten plaatsvinden, de teams die gewend zijn aan de oude Condroz Rally – er stonden er genoeg langs de RT – zou moeten aantrekken, maar ook de ‘specialisten’ die het nu al naar hun zin hebben in Bastogne.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws