Lorens Lecertua stapt over naar Comtoyou Racing in GT3

Na vorig jaar de titel in de Alpine Elf Europa Cup te hebben veroverd zet Lorens Lecertua volgend weekend de grote stap richting GT3, door deel te nemen aan de tweede manche van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup op het circuit van het Italiaanse Misano. De 17-jarige Belg vormt er een duo met de Nederlander Dante Rappange, aan het stuur van een Aston Martin Vantage GT3 van Comtoyou Racing.

Het is niet altijd peis en vree in het leven! Terwijl hij dacht de GT4 European Series en het Championnat de France FFSA GT met een Alpine A110 GT4 te kunnen afwerken, zit Lorens Lecertua vanaf donderdag aan het stuur van een… Aston Martin Vantage GT3!

Foto persbericht met dank aan SRO / Twenty-One Creation.

De 17-jarige Belg, vorig jaar kampioen in de Alpine Elf Europe Cup, stapt immers over naar Comtoyou Racing, om er de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe af te werken. Een onverwachte koerswending voor de rijder die eind 2023 door de Belgische autosportfederatie tot ‘Rookie of the Year’ werd bekroond.

“Om verschillende redenen hebben we een punt gezet achter onze samenwerking met Chazel Technologie Course”, stelt de rijder uit Sart-Bernard. “Toch wil ik van harte Louis Chazel en zijn hele team bedanken voor het parcours dat we samen hebben afgelegd. Die titel in de Alpine Elf Europa Cup zal altijd een groot moment uit mijn carrière blijven. Toch kon ik deze gelegenheid om voor Comtoyou Racing te racen niet laten liggen.”

De eerste manche van het seizoen op het circuit van Brands Hatch moest Lorens nog links laten liggen, maar voor de volgend vier meetings van de Sprint Cup – in Misano, Hockenheim, Magny-Cours en Barcelona – zal hij dus wel aan het stuur van de #12 Aston Martin Vantage GT3 zitten.

“Na anderhalf jaar in het Frans kampioenschap Formule 4 en mijn seizoen in de Alpine Cup wordt het een grote uitdaging om pas in mijn derde autosportseizoen al naar de GT3 over te stappen”, aldus de voormalige topkarter. “Ik kom uit in de Silver Cup, zeg maar de categorie van de jonge talenten, en samen met mijn Nederlandse teammaat Dante Rappange werken we elk raceweekend twee wedstrijden van 60 minuten af. Dit is een enorme buitenkans, en daarvoor wil ik in de eerste plaats Comtoyou Racing bedanken. Het is één van de beste raceteams van Europa en ik weet nu al dat ik goed zal omkaderd worden om snel vooruitgang te kunnen boeken.”

“Laat het duidelijk zijn: we verwachten niet van Lorens dat hij onmiddellijk voorin gaat meedraaien”, stelt coach Reshad de Gerus, die Lorens al sinds zijn debuut in de eenzitterij volgt. “De Fanatec GT World Challenge Europe is een ontzettend competitief kampioenschap. Met uitzondering van de DTM, waar er één rijder per wagen aan de slag gaat, is dit het Europese GT3-kampioenschap met het hoogste niveau. Lorens zal het moeten opnemen tegen professionele rijders, rijders die bij grote constructeurs onder contract liggen. Het wordt niet eenvoudig, maar hoe sterker de concurrentie, hoe sneller men leert.”

Bij deze overstap naar GT3 hoort dus geen druk. Niet van het team, niet van zijn entourage. “Ik moet nog alles leren kennen, maar de kans krijgen om zo een mooie en krachtige bolide te mogen besturen is simpelweg prachtig!”, lacht Lorens. “Ik ben vast van plan om van ieder moment aan het stuur te genieten. Het wordt dit weekend al heel druk, met vrije trainingen op donderdagnamiddag, kwalificaties op vrijdag en twee races op zaterdag. Een gigantisch avontuur, maar ik kan haast niet wachten om er aan te beginnen.”

Zaterdag gaan de races om 14 en 21 uur van start. Zoals bij alle meetings van de Fanatec GT World Challenge Europe zijn de kwalificaties en races gratis te volgen via het YouTube-account van GT World, een kanaal dat ondertussen meer dan 600.000 abonnees telt en zowel Frans, Engels, Italiaans als Duits commentaar aanbiedt. U weet dus waar u het grote GT3-debuut van een jong en ambitieus Belgisch talent kan volgen!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws