Evans pakt zege in race 1 van Shanghai E-Prix

Mitch Evans heeft de eerste race van de Shanghai E-Prix gewonnen door in de laatste ronde Pascal Wehrlein te passeren. Nick Cassidy maakte er opnieuw een dubbel podium voor Jaguar van.

Evans startte vanaf de derde plaats op de grid en rukte in ronde 7 op naar voren, waarbij hij polesitter Jean-Éric Vergne en Nissans Oliver Rowland inhaalde. Evans moest het vervolgens opnemen tegen de beide Porsches van Wehrlein en António Félix da Costa, die samenwerkten tijdens de ATTACK MODE om leiding te pakken en te behouden.

Start van de race

Uiteindelijk haalde Evans, met een klein energievoordeel, da Costa in voor P2 in de race. Ondertussen wist kampioenschapsleider Nick Cassidy op te klimmen naar de vierde plaats, met een aanzienlijke energiereserve ten opzichte van de leiders.

Het energievoordeel van het Jaguar-duo werd overduidelijk in de laatste ronden en zowel Evans als Cassidy konden als enigen volgas gaan. Wehrlein zat qua energie in het nadeel, maar wist met slim verdedigingswerk de leiding te behouden – tot het ingaan van de laatste ronde. Evans reed genadeloos buitenom naar de leiding. Cassidy was ondertussen Da Costa gepasseerd en zette Wehrlein nog flink onder druk voor de tweede plek. Die wist de Duitser nog wel met succes te verdedigen en verhinderde zo een Jaguar 1-2.

Rowland kwam in de laatste ronde ook nog mee aandringen voor de podiumplaatsen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met P4. De top tien werd gecompleteerd door da Costa als vijfde, Dennis als zesde, gevolgd door Vergne.

Nyck de Vries verzekerde zich van zijn eerste punten voor Mahindra door achtste te worden. Maximilian Günther en Sébastien Buemi kwamen respectievelijk als negende en tiende over de streep. Door een penalty voor Günther kwam Stoffel Vandoorne – origineel als 11e aangekomen – toch nog in de punten.

Foto’s ©: Formula E

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws