P2 voor Team Longin met steun van ‘Rocket Boy’

De GT Cup Europe 2024 deed het afgelopen weekend het Circuit van Spa-Francorchamps aan. Tijdens de eerste van twee races zorgde Stienes Longin in de slotfase voor misschien wel de comeback van het seizoen.

Foto persbericht Q1-Trackracing

Longin begon als vijfde aan de slotronde – nadat hij met de Porsche 911 GT3 Cup van Q1 Trackracing op twee ronden tijd een kloof van acht seconden had dichtgereden – en wist na enkele uitzonderlijke inhaalmanoeuvres in Combes en Speakers’ Corner uiteindelijk nog samen met teammaat Nicolas Saelens – die de openingsfase voor zijn rekening had genomen – nog beslag te leggen op de tweede plaats.

Aan de voet van het podium werden ze hartelijk onthaald door Ruiz, bijgenaamd ‘The Rocket Boy’. Die was uiteraard in de wolken met de podiumplaats van zijn idolen. Ruiz, een ruggenmergpatiëntje, had enkele jaren geleden ook al Bert Longin met succes gesteund, toen die naar zijn zevende recordzege in de 24 Uur van Zolder reed. Op zondag is er de tweede race in Francorchamps, vanaf 15u50 live te volgen op het YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Op zondag raakten Longin en Saelens bij de start betrokken in een aanrijding, waarna ze na een stevige inhaalrace van de laatste plaats nog naar de zevende plek wisten te behalen. In het algemene kampioenschap zijn Longin en Saelens nu derde in de puntenstand.

(foto podium: Facebook Stienes Longin)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws