Eerste keer voor WRT in de topklasse

De 24 Uur van Le Mans staat voor de deur en zoals altijd zijn de verwachtingen hooggespannen aan de vooravond van wat ongetwijfeld het hoogtepunt is op de kalender van het FIA World Endurance Championship en misschien wel de grootste race van allemaal. Het wordt opnieuw een mijlpaal in de geschiedenis van Team WRT, want dit is de eerste keer dat het Belgische team deelneemt aan de topklasse en de eerste keer dat het vier auto’s inzet: twee BMW M Hybrid V8 onder ‘BMW M Team WRT’ in de Hypercar-klasse en twee ‘Team WRT’ BMW M4 GT3 in de LMGT3-klasse. Een gedenkwaardig moment dat gevierd zal worden met speciale liveries.

“Het is de vierde keer dat we naar Le Mans gaan, maar het wordt ons debuut in de topklasse. Alleen al om daar te zijn, de kleuren van een topfabrikant als BMW te verdedigen en het grootste team dat we ooit hebben meegenomen naar Le Mans, maakt ons trots op wat we als team hebben bereikt,” aldus teambaas Vincent Vosse. “Toch is dit een reflectie die ons niet langer dan een paar minuten bezighoudt. Het belangrijkste is de competitie die voor ons ligt. In Hypercar is het moeilijk te zeggen wat onze ambities kunnen zijn. De start van het seizoen was bewogen en veelbelovend tegelijk en we zitten nog steeds in een progressiefase. Het is moeilijk om voorspellingen te doen totdat we op het circuit van Le Mans zijn. Dan weten we waar wij en de anderen staan qua prestaties. We zullen ons best doen, zonder onszelf meer onder druk te zetten dan de druk die voortkomt uit het verdedigen van de kleuren van een topmerk, dat een winnaarsmentaliteit heeft en hier 25 jaar geleden succesvol was.”

“Wat betreft de LMGT3 is het doel om de punten goed te maken die we in Spa verloren. We wonnen op basis van strategie in Imola, maar hadden veel pech in Spa. We hadden een ideaal plan om in Le Mans aan kop van het klassement te komen, maar dat is niet het geval, dus het doel is om het gat hier te dichten. We hebben een competitieve auto en geweldige coureurs, dus we streven naar een perfecte en foutloze race. We weten allemaal dat dit in 24-uursraces meestal loont,” laat Vosse weten.

Zo’n speciaal evenement verdient speciale liveries en BMW en Team WRT leveren er drie, tot groot genoegen van fans en modelautoverzamelaars. Zoals bekend wordt de BMW M Hybrid V8 #20, die in handen is van Robin Frijns, René Rast en Sheldon van der Linde, de 20e BMW Art Car. De 2024 Art Car, die vorige week werd onthuld tijdens een wereldpremière in het Centre Pompidou in Parijs, draagt de handtekening van de New Yorkse kunstenares Julie Mehretu en zet de traditie voort die kunst en racen verenigt en die BMW in 1975 begon met Alexander Calder.

De twee BMW M4 GT3 krijgen in Le Mans ook een speciale kleurstelling, met strepen in twee kleuren, traditioneel blauw en geel voor wagen #46 van Ahmad Al Harthy, Maxime Martin en Valentino Rossi, en wit en rood voor wagen #31 van Augusto Farfus, Sean Gelael en Darren Leung. De kleurstelling is geïnspireerd op die van de BMW 3.0 CSL die in 1977 de IMSA-klasse won, bekend als de ‘UFO BMW’ naar de naam van zijn sponsor, een jeansfabrikant. De auto werd geprepareerd en bestuurd door het Belgische Luigi Racing en werd bestuurd door Spartaco Dini, Jean Xhenceval en Pierre Dieudonné, de laatste een belangrijk lid van Team WRT en die op Le Mans aanwezig zal zijn als co-Sporting Director van het LMGT3-team. Het eerbetoon aan Pierre is duidelijk, legt Vincent Vosse uit: “Het is een mooie knipoog naar onze vriend Pierre, een gerespecteerd figuur in Le Mans en in ons team, en een mooie manier om een grote overwinning van BMW te vieren en een team, Luigi Racing, dat veel heeft gedaan voor de Belgische autosport. Die auto heeft ook een speciale betekenis voor mij. Ik was toen een kind van vijf, maar die opvallende livery trok me aan, het is inderdaad de eerste raceherinnering die ik heb.”

Dries Vanthoor, BMW M Team WRT #15: “”Ik kijk erg uit naar de 24 uur van Le Mans en de terugkeer van BMW, 25 jaar na hun laatste overwinning. Voor ons wordt het de eerste keer dat we in de hoogste categorie rijden en op de eindzege mikken. Het wordt een zware race en de concurrentie is erg groot. Het wordt ook een heel groot evenement, met een volle startgrid en alles is uitverkocht. We leven absoluut in een gouden tijdperk in de enduranceracerij en dat moeten we gebruiken om fans naar onze sport te trekken.”

Valentino Rossi, Team WRT #46: “Het grote moment is aangebroken en het wordt mijn eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans, de beroemdste race ter wereld. Ik ben erg blij en trots om met BMW en Team WRT geassocieerd te zijn voor deze grote race. Ik ken het circuit sinds vorig jaar, toen ik deelnam aan de Road to Le Mans-race, en ik vind het Circuit de La Sarthe erg leuk. We zullen er een lange week zijn en we zijn er klaar voor. We hebben een aantal goede prestaties neergezet in de eerste races van het seizoen, maar nu moeten we ons niveau, onze snelheid en ons concurrentievermogen in Le Mans leren kennen. We hopen sterk te zijn en ik kan niet wachten om deze ervaring te beleven!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws