Philip Barbier met Skoda Fabia in Ieper

Racing Team De Kippe stelde in Merkem de wagen voor waarmee ze komende week deelnemen aan de Ardeca Ypres Rally. Jarenlang nam piloot Philip Barbier plaats achter het stuur van een Mitsubishi Lancer, maar Ieper snijdt hij nu aan met een bij SXM Compétition gehuurde Skoda Fabia R5 Rally2. 
“Met de verkoop van de Mitsubishi in het tussenseizoen kregen we de kans om een droom eindelijk eens te realiseren” aldus Barbier. “Samen met co-piloot Jurgen Cailliez ben ik nuchter genoeg om geen grote verwachtingen voorop te stellen. Het eindpodium bereiken zaterdagavond in Ieper, en vooral veel plezier beleven in deze unieke wagen, dat staat bij ons op nummer 1. Ik ga zeker niet met het mes tussen de tanden van start gaan, mik op een rally aan 80 %, want de Ardeca Ypres Rally telt enorm veel valstrikken, waarbij de foutjes of de lekke banden achter iedere hoek kunnen schuilen.”


Barbier is aan zijn 21e deelname toe in de kattenstad, voor co Jurgen Cailliez wordt het de grote vuurdoop in deze topper. “Ondanks het feit dat zijn laatste deelname al dateert van 2016, bezit Philip een enorme streekkennis. Iedere bocht, ieder weggetje weet hij perfect te beschrijven.”

Jean-Pierre Provoost

Na de voorstelling van de Skoda, werd ook Jean-Pierre Provoost in een passende hulde betrokken. De kustzoon was sedert 1973 navigator bij diverse piloten, en gekende namen als Norbert Dejonghe, Luc Fonteyne, Frans Beuckelaere, Nikolaas Seys en Stefaan Prinzie hielden er aan aanwezig te zijn op deze huldiging. De laatste jaren zat “Piere”, zoals hij algemeen gekend is, naast Philip Barbier in de Mitsubishi. Nu hij aan de vooravond van zijn 70e verjaardag staat, achtte hij de tijd rijp om de helm aan de haak te hangen. Met een passend eerbetoon en geschenken werd Provoost bedankt voor de vele mooie momenten. Hij blijft wel actief binnen het team van De Kippe.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws