Klaar voor Ieper

In de Vlamertingse Buxushoeve, stelden Bjorn Syx, Manuel Merlevede, Damon Noyelle en Thijs Meirlevede hun wagen én doelstellingen voor wat de Ardeca Ypres Rally betreft.

“Onze winst in de Monteberg Rally gaf ons zeker wel een boost” aldus Bjorn Syx. “Ik hoop dan ook dat we in Ieper weer een flinke stap vooruit kunnen zetten met de Citroën C3 Rally2. Daarnaast zal het ook uitkijken zijn naar wat Chris Ingram zal uitrichten aan het stuur van mijn splinternieuwe BMW M3. Ik heb er het volste vertrouwen in, en ben er bijna zeker van dat mensen als Paul Lietaer, Pieter-Jan Maeyaert en de Merlevedes een kwade klant aan Chris zullen hebben bij de historics.”

Manuel Merlevede hoopt na een laatste test toch weer de kloof wat te verkleinen. “De overgang van de Peugeot 208, met atmosferische motor, naar de Opel Corsa Rally4 met turbo, was helemaal niet simpel. Maar we hopen om tegen Ieper de juiste automatismen gevonden te hebben. Natuurlijk wil ik strijden tegen de andere piloten uit de Stellantis Cup, maar met streekgenoten-vrienden als Thijs Meirlevede en Stijn Sonneville hoop ik toch ook een mooi gevecht te kunnen aangaan.”

Damon Noyelle kwam met de nieuwe Subaru Impreza dit jaar nog niet zoveel aan rallyrijden toe. “Enkel in Moorslede namen we de start. Door de komst van een kleine Noyelle en te drukke bezigheden was er geen tijd voor de rallysport. Ieper blijft nog altijd Ieper, en de gevaren schuilen achter iedere hoek. In Wervik rij ik met de 0 om nog wat ritme op te doen, en hoop gewoon om volgende week het eindpodium te halen in de Ardeca Ypres Rally.”

Thijs Meirlevede van zijn kant is een debutant in Ieper. “Tot nu toe beperkte mijn rally-uitstappen zich tot enkele regionale proeven per jaar. Intussen heb ik aan het stuur van een Renault Clio al eens mogen proeven dit jaar van de maaskiezel in de Sezoensrally. Ondanks het feit dat we wat pech kenden hou ik aan deze rally toch een positief gevoel over. De andere piloten noemen nogal vaak mijn naam, maar ik wil gewoon mijn eigen ritme rijden en ons vooral amuseren. Voornaamste doelstelling: zaterdagavond finishen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws