Jos Verstappen wint Rally van Wervik

Jos Verstappen en Renaud Jamoul hebben aan het stuur van hun Skoda Fabia RS Rally2 de Rally van Wervik gewonnen. En meteen aangetoond dat ze duidelijk klaar zijn om komend weekend de Ardeca Ypres Rally aan te snijden.
Heel wat piloten zagen Wervik aan als laatste ultieme test voor de BRC-proef in de Westhoek, gezien de klassementsproeven wat gelijklopend zijn qua ondergrond.
Davy Vanneste (Hyundai i20 N Rally2) leek het best uitgeslapen zaterdagmorgen en liet meteen de eerste scratchtijd noteren. Jos Verstappen liet zich echter ook gelden met twee besttijden. Wat er voor zorgde dat beide kemphanen na de eerste ronde gescheiden werden door 7.6 seconden, in het voordeel van de plaatselijke Vanneste. Bernd Casier, die zijn eerste meters reed met de nieuwe Skoda Fabia RS, kon vlot doorstoten naar plaats 3. Freddy Loix zag wat tijd verloren gaan door een kleine schuiver en moest met de nieuwe Toyota Yaris GR Rally2 ietwat de rol lossen vooraan.

Davy Vanneste

In de tweede ronde kregen we een wijziging aan de kop van het klassement, want Verstappen klokte tweemaal het snelst af en nam de plaats in van Vanneste, met 8 sec voor. Loix was rechtdoor geschoven door remproblemen en kon enkel nog via Superrally terug in het peloton verschijnen. Richard Pex, die hier de Nederlandse Vechtdal Rally kwam voorbereiden, verloor meer dan drie minuten door een lekke band. Paul Lietaer zag zijn leidersplaats bij de Historics verloren gaan. Hij raakte met het voorwiel iets, waardoor het spoor van de Ford Escort RS1800 volledig open kwam te staan. Met meer dan 5 minuten tijdverlies als resultaat. Victorien Heuninck, voor het eerst in een BMW M3, nam de leiding over, voor de heroptredende Bram Fonteyne (Volvo 244).

Freddy Loix leek weinig aangedaan van zijn schuiver in de vorige ronde, want de derde ronde opende hij meteen met een besttijd. De eerste in België meteen voor de PTR-Yaris. Verstappen nam de andere voor zijn rekening en diepte zo de kloof nog verder uit. Casier lek zich alsmaar beter in zijn vel te voelen en was op een KP slechts een halve seconde trager dan de Nederlandse leider.

Bernd Casier

Bij het ingaan van de laatste omloop gingen de hemelsluizen terug open. En dat zorgde er wel voor dat Kurt Boone, in zijn eerste rally met de nieuwe Mitsubishi Lancer Evo IX, haasje-over kon spelen met Gunther Monnens, met de vierde plaats als inzet. De Limburgse Porschist kon wel een lekke band als verontschuldiging inroepen.
Aan de top-3 veranderde er niets meer, en Scuderia Vervica kreeg een mooi podium met Jos Verstappen, Davy Vanneste en Bernd Casier. Na Boone en Monnens zagen we de Porsches van Tim Van Parijs, Glenn Janssens, Tuur Vanden Abeele en Melissa Debackere. Alleen Roger Hodenius(Skoda Fabia) kon zich nog tussen hen nestelen op rang 7. Dominique Bruyneel had genoeg aan plaats 11 om met de Ford Fiesta de Rally3 klasse te winnen, Heuninck won bij de Historics en Stefaan Tjoens was traditiegetrouw primus in divisie 1-2 met de Mitsubishi Lancer.

Vctorien Heuninck
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws