Maxime Potty snelste op Qualifying Stage

In Nieuwkerke vond traditioneel de Qualifying Stage plaats voor de Ardeca Ypres Rally. Deze moet beslissen wie vrijdag bij de start als eerste van het podium mag rollen.

In de eerste twee runs zette Stéphane Lefebvre de beste tijd neer, maar in de laatste en ultieme rit plantte de Nordist de Hyundai i20 N Rally2 naast de weg. De piloten waren wel aan elkaar gewaagd, want zowel Maxime Potty, Jos Verstappen en Cédric Cherain finishten binnen de seconde van elkaar. Met uiteindelijk de Toyota Yaris GR Rally2 van Potty als snelste. De West-Vlamingen deden het zeker niet onaardig, en bezetten plaatsen 4 tot en met 7, met in volgorde Davy Vanneste(Hyundai), Vincent Verschueren en Bjorn Syx, beiden op Citroën C3 en Bernd Casier(Skoda Fabia).

Freddy Loix (Toyota Yaris)was goed voor een 9de plaats, maar kan als verontschuldiging een lekke band en wat oponthoud door de sortie van Lefebvre inroepen. Wie zich niet kon manifesteren was huidig BRC-leider Niels Reynvoet. Door technische problemen aan de Citroën C3 kon de Oost-Vlaming niet optimaal zijn kans gaan. Intussen kregen we wel de melding dat alle problemen zouden opgelost zijn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws