Filip Pyck wint Divisie 2 in Ieper!

Filip Pyck domineerde van start tot aankomst de divisie 2 wedstrijd in de Ardeca Ypres Rally. Met de Renault Clio Rally3 opende de Poperingse koffiebrander zaterdagmorgen met drie scratchtijden op rij. Meteen wist hij een kloof te slaan van een halve minuut, en besloot vanaf dan de rally verder rustig te controleren en af en toe eens een besttijd te laten aan de concurrentie. “Ik reed hier vooral om mijn co Michaël Grave, die al jarenlang sponsor is van ons team, een plezier te doen. Weet dat hij zelfs geen nota’s las en gewoon toeschouwer was van op de eerste rij. De Clio gaf geen krimp en we reden gewoon een probleemloze rally. Waarom niet in divisie 1? Tijd en budget speelden hierin een heel belangrijke rol.”

Ook gelukkige gezichten bij Nick Toorré(Ford Sierra Cosworth) en Benoit Cornette(BMW M3 E46), die op de andere podiumplaatsen mochten plaats nemen.
Stefaan Prinzie(Opel Ascona 400) en Jérome Septon(Peugeot 208 Rally4) vervolledigden de top 5. Belangrijker voor Septon, die debuteerde in Ieper, was wel dat hij belangrijke punten kon scoren voor het kampioenschap.
Thyrsa Eertmans maakte een opvallend debuut in 2WD Trophy, als pilote. Normaal zit de 20-jarige Limburgse in het rechterzitje van Christiaan Spelmans, die vandaag tevreden moest zijn met een 4de plaats in de Trophy. Zij wist aan het stuur van een Renault Clio RS, voor haar eerste meters in de Westhoek, meteen deze klasse op haar naam te plaatsen. Van een opener gesproken!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws