Bjorn Syx is de Michelin Star of the Weekend

Na elke wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 wordt door Michelin een bijzondere prijs uitgereikt voor iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Dat kan een rijder of team zijn, maar ook een vrijwilliger, een mecanicien, enz. Deze prijs, de Michelin Star of the Weekend, wordt toegekend door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de organisatie, een vertegenwoordiger van Michelin/Kronos en iemand van de pers.

De jury kende de Michelin Star of the Weekend na de Ardeca Ypres Rally, goed voor een diner in een Michelin sterrenrestaurant, toe aan Bjorn Syx die precies een jaar na zijn debuut met een C3 Rally2 in zijn thuisrally de 5de plaats pakte.
“Bjorn Syx heeft zich als man van de streek echt kunnen mengen in de strijd voor het podium tussen de tenoren van het Belgisch kampioenschap. Daarmee was hij de revelatie van de wedstrijd, zeker omdat de Citroën in eigen beheer wordt gerund. De passie van Bjorn Syx voor de rallysport is trouwens bijzonder groot, want hij heeft zijn gloednieuwe BMW M3 E30 in Ieper ter beschikking gesteld van Chris Ingram, zodat de fans ook konden genieten van die wagen. En, navigator Ari Vanrobaeys heeft de feestelijke shakedown in Boezinge actief mee gesteund. Niet alleen zijn sportieve prestatie, maar vooral voor die bijkomende inspanningen ten behoeve van de sport, willen we hem extra belonen met de Star of the Weekend,” aldus Nicolas Gilsoul van Michelin/Kronos.

De gratis banden van Michelin werden gewonnen door :

  • 5 banden (waarde 2.200 euro): Stéphane Lefebvre
  • 4 banden (waarde 1.760 euro): Maxime Potty
  • 3 banden (waarde 1.320 euro): Cédric Cherain
  • 2 banden (waarde 880 euro): Bernd Casier
  • 1 band (waarde 440 euro): Freddy Loix, Gilles Pyck, Frederic Miclotte, Bert Coene, Etienne Verbeke
  • 2 banden (winnaar RC4) : Pierre-Manuel Brasseur
  • 2 banden (winnaar RC5) : Thomas Martens
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws