Derde race BEC dit weekend in Spa

Het zomerseizoen van het Belcar Endurance Championship is op volle snelheid en na de schitterende meeting tijdens de Xwift Belgian Truck Grand Prix is het nu tijd voor de jaarlijkse en traditionele verplaatsing naar de Belgische Ardennen. Op Spa-Francorchamps staat een race van 125 minuten op het programma, de laatste in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder, eind augustus. Het kampioenschap is dus op kruissnelheid en dat kan ook gezegd worden van de strijd in de puntenstand. Opgepast de start van de race, in het kader van de 25 Uur Fun Cup, is zaterdagochtend om 10u35!

Twee wedstrijden liggen er al achter ons, tweemaal op het Limburgse asfalt van Circuit Zolder en tweemaal kregen we ook al een verschillende winnaar. In mei was de zege voor Q1-Trackracing met Dirk Schouten en Filip Teunkens in de Porsche 992 GT3 Cup, terwijl Belgium Racing met Dylan Derdaele en Jan Lauryssen goed twee weken geleden winnend naar huis terugkeerde, uiteraard met een identieke Porsche 992 GT3 Cup.

In de puntenstand leidt Belgium Racing met 86 punten, voor Q1-Trackracing met 74, terwijl PK Carsport, dat al tweemaal op het podium stond, 70 eenheden telt. PK Carsport won voor het laatst in het nationale uithoudingskampioenschap in oktober 2022 en zal in Spa-Francorchamps die reeks absoluut willen doorbreken.

Opgepast, de strijd om de zege is niet alleen de zaak van de top 3 in het kampioenschap, want Russell Racing by PK Carsport is op een klinkende revanche uit, na de moeilijke race op Circuit Zolder. Bovendien zijn er ook de andere vaste klanten uit de klasse GTA, met Porsche, YDM-Racing, Speedlover en MM Racing. Het belooft een spannend gevecht te worden dat op de meet beslist zal worden.

Klassenstrijd op het scherp van de snee

In GTB heeft TCL Motorsport een belangrijke afspraak, want ook zij kenden, buiten hun wil, een weekend om te vergeten in Limburg. De BMW M4 GT4 van de broers Terclavers moet op zijn weg naar roem in de klasse GTB echter voorbij aan de Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent by NGT, de leiders in het kampioenschap en de nieuwkomers van Saber Management Racing.

En wat te zeggen van het gevecht in de klasse TA… Vp-Racing won op Circuit Zolder, M&D Racing deed dat in mei ook met een Audi RS3 LMS TCR, en slechts twee punten scheiden de protagonisten in het kampioenschap in TA. GTE Racing, de kampioen van vorig seizoen, met de Cupra TCR, zal echter niet blijvend genoegen nemen met de podiumplaatsen en zal de beide Audi het vuur aan de schenen willen leggen. JDK by G&A Racing verdedigt in de Ardennen dan weer de eer van BMW en ook zij zullen hun huid duur verkopen.

De klasse TB draait voorlopig op een duel uit tussen twee teams, VDW Motorsport (BMW) en JJ Motorsport, waarbij het team uit Machelen niet één, maar twee BMW 330i inzet. Ook IR Pwrd by GRT Motorsport doet op een beroep op een Beierse bolide voor Spa-Francorchamps.

Last but not least is er de klasse TC met een duel tussen de IC MOTORSPORT by Car Care Peeters BMW, al tweemaal winnaar, en de Abarth van Buga-Auto/Glow/Mstc.

Afspraak dus in de Ardennen op vrijdag voor de vrije trainingen en de kwalificaties, respectievelijk om 11u05 en 16u35. De race krijgt groen licht op zaterdag om 10u35.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws